Hur utforma utetrappa

Hur utforma utetrappa


Du kommer att behöva utforma utetrappa som smälter väl med ditt hem eller landskapsarkitektur. Du vill undvika att göra stegen för brant eller för märkbar. Blandning steg med utsidan av alla hem eller en byggnad kräver använder rätt design och material som passar ditt hem arkitektur. Du vill stegen för att hålla under en lång tid, så betong är ofta ett material val. Du kan alltid inkludera några trä eller andra material för att ge bättre curbvädjan också.

Instruktioner

1 Mät längden och bredden av de steg du behöver för att bygga. Undvika att göra vinkeln på stegen för brant. Införliva en landning för att dela upp stegen i två riktningar, om så är nödvändigt. Studie hem design böcker och tidskrifter för att få idéer. Kör runt stadsdelar att granska vad andra husägare eller byggnads designers bygger. Design steg som kommer att stödja en hel del vikt i fall du vill hissa möbler eller andra material upp och ner dem.

2 Använd robust timmer eller betong för de viktigaste stegen. Köper virke som är tryckbehandlas i två-för-tolv brädor för att konstruera stammarna och slitbanor. Göra stegen tillräckligt bred för två personer att passera varandra, om möjligt. Använd grövre konkreta åtgärder på platser där fotgängare kan glida, såsom nära en pool eller i en lerig trädgård. Använd inte slick konkreta åtgärder inom alla områden som kan ha stående vatten eller lera.

3 Bygg stegen i en generös bredd där foten kommer att slå. Tillåt 12 inches av bredd från häl till tå, om möjligt, eftersom detta gör fallande stegen mycket säkrare än mer smala trappsteg. Använd trappsteg av trä som är stark nog att hålla två vuxna står på dem samtidigt. Bygga räcken för långsam trä eller metall som du kommer att säkra direkt till steg "riser använder metalltillbehör. Färga stegen eller måla dem att matcha huset, om de är av trä, för att skydda dem från ruttnande över tiden.

4 Design större steg för en trädgård eller väg som ska byggas från gjuten betong. Använd två-för-sex skivor för att bygga en låda ram för varje steg. Förstärker varandra gjuten betong steg med metallnät arbete innan handdukstorkning till en halv grov yta. Bygg varje steg cirka 8 inches högre än nästa, så räcken kommer att vara frivillig. Tillåter åtgärder för att vara 36 inches över fronten av 24 inches från tå till häl på djupet, så väskor av gräsmatta varor eller verktyg kommer att vara relativt lätt att gå upp och ned stegen.

5 Design steg för att blanda genom att plantera buskar runt dem eller lämna konkreta åtgärder inneslutna i tryckimpregnerat virke för att mjuka upp utseendet av betong. Tänka i termer av att använda naturens färger för alla trä på trappan utformning, såsom jägare grönt eller mörkbrun, för att göra stegen harmonisera med naturen.