Det bästa sättet att rengöra plexiglas

Det bästa sättet att rengöra plexiglas


Plexiglas (från varumärket Plexiglas) är bara ett annat namn för en akryl produkt som ofta används för fönster. I likhet med andra material, damm och andra föroreningar kommer att samla på ytan och att det ser smutsigt efter en tid. Mjukare än traditionella glas, plexiglas repor lätt - en faktor som du måste tänka på när du ren. Undvik att använda glasrengöringsmedel, eftersom många innehåller ammoniak, vilket kan skada akryl.

Instruktioner

1 Häll en matsked flytande diskmedel tvättmedel i en ren hink. Tillsätt 1 till 2 liter varmt vatten till hinken (du kan göra mer eller mindre av detta tvättmedel och vattenlösning, beroende på hur stort område du behöver för att rengöra).

2 Blöt en mjuk trasa eller en mjuk handduk i lösningen och torka den över plexiglas. När duken blir smutsig, byta till en annan trasa eller vänd på den och använda den andra sidan - smutspartiklar på duken kan repa akryl. Se alltid till att grundligt väta tyget först med rengöringslösning - enligt Ridout Plastics, bör du aldrig använda torra trasor eller andra torra material för att rengöra plexiglas. Om du gör det pressar smuts i ytan, vilket gör det svårare att rengöra och eventuellt orsaka repor.

3 Blöt en mjuk svamp (aldrig slipande svampar på plexiglas) i lösningen, och skrubba över resterande nedsmutsade områden. En mjuk svamp är lite mer nötande än en trasa eller handduk och bör bidra till att undanröja envis caked-on smuts. Skölj skräp från svampen ofta, om plexiglas ytan är mycket smutsig.

4 Skölj din hink, befria det från tvålrester, och tillsätt rent vatten. Använd en färsk handduk eller trasa indränkt i rent vatten för att skölja plexiglas. Torr plexiglas med en mjuk handduk.