LG Tvättmaskin Lukt

LG Tvättmaskin Lukt


En LG tvättmaskin kan lämna små mängder av tvättvatten i botten av maskinen efter varje cykel. Din tvätt, särskilt handdukar och tunga stickat, kan börja lukta unket eller liknande mögel om tillåts vattnet att stagnera i tvättmaskinen. Regelbundet underhåll och rengöring bör förhindra att vatten stagnation och rengöringsmedel uppbyggnad som kan orsaka dessa dofter.

dörr Packning

LG luckan packning är en mycket flexibel ring av gummi som är monterad på tvättmaskinen för att täta dörren ordentligt. Packningen bör torkas efter varje tvätt. Mögel och mögel kan växa bakom denna flexibla packningen; titta bakom packningen för uppbyggnaden. Rengör insidan av packningen med 1/4 kopp blekmedel blandas med en liter vatten och en svamp. Lämna dörren öppen för en till två timmar.

Dränering

Du måste använda den manuella avloppsslangen och pump på en regelbunden basis för att avlägsna stående vatten från LG tvättmaskin, det kommer inte att helt rinna av på egen hand. Stillastående vatten kan ha en fruktansvärd lukt som kan tränga dina tvättade kläder. Töm avloppsslangen i en hink, och ta bort avloppspumpfiltret. Skrubba bort all uppbyggnad, klappa filtret torka och ersätta den i pumpen.

Högeffektiva tvättmedel

En särskild tvättmedel som kallas högeffektiv tvättmedel är gjord speciellt för användning med frontmatade tvättmaskiner. Det förhindrar tvättmedelsrester från att kvar på tvättbalja som tvättmaskin avlopp. Tvättmedelsrester kan ha en mycket stark, obehaglig lukt som kan avleda något om du lämnar tvättmaskinens dörr öppen för en till två timmar. Om maskinen fortsätter att lukta, kan du snabbt rengöra tvättbalja med frontlastar renare och en svamp.

Tub Clean Cycle

Den "Tub Clean" cykel är tänkt att ta bort eventuella tvättmedelsrester kvar i LG tvättmaskin. Detta diskmedel uppbyggnad kan börja lukta, och lukten kan inte tas bort med typiska rengöringsmedel. Såvida LG bruksanvisningen säger dig att göra det, inte använda rengöringsmedel på tvättmaskinen. Köra "Tub Clean" cykeln på en regelbunden basis innan tvättmedels uppbyggnaden hårdnar och börjar lukta.