Hur man stoppar böja på spån hyllor

Hur man stoppar böja på spån hyllor


Spånskivor hyllor fungerar eftersom det är lätt och ekonomiskt. Det har några nackdelar dock. Den mest förekommande av dessa är dess tendens att sjunka ner eller böja över tiden och med användning. Ofta husägare placerar helt enkelt för mycket på spånskivor hyllor och de börjar att böja eller sag inom några månader. Spånskivor består av träflis, sågspån och flis kombineras under stor press med lim. De är mycket känsliga för fukt och kommer att svälla i vått tillstånd.

Instruktioner

1 Ta bort allt från hyllorna. Om detta är en bokhylla, sedan lägga den på sin sida på golvet. Detta kommer att göra det lättare att arbeta på hyllorna. Om du har en trä butik eller garage där du kan arbeta, det skulle vara bäst.

2 Skär en 2-av-4 träbit längden på hyllan. Nästa klämma den till toppen av den vikande hyllan i mitten och vid ändarna. Det kommer att dra sag rakt. Pad klämman slutar i kontakt med hyllan med bitar av furring remsan.

3 Limma och skruva en en-av-två remsor av trä kantvis på den nedre baksidan av hyllan med den smala sidan fäst till botten av hyllan och den breda sidan fästs på baksidan styrelse hyllor, skåp, etc. styrkan i glespanel remsan stöder nu hyllan. Vid behov kan man också fästa en en-för-en till bottnen av den främre kanten på hyllan, och måla eller bets för att matcha bokhylla. Detta kommer att hjälpa till att hålla den främre kanten på hyllan rakt.

4 Place 2-by-4 träbitar mellan den vikande hyllan och toppen av hyllan rätt under det så att de arbetar för att hålla hyllan på plats medan limmet torkar.

5 Fäst konsolerna. Om du använder metallfästen, sedan helt enkelt skruva fast dem på under vikande hylla i optimala platser där de kommer att göra mest nytta på att stödja hyllan.