Hur man drar rynkor i kläder

Hur man drar rynkor i kläder


Ritning rynkor i tyg kan vara ett av de mest utmanande sakerna att lära sig att rita. Att veta hur man drar rynkor själva är bara en liten del av processen. Du lär dig mycket snabbt att veta hur form och allvar skapar rynkor i tyget är av mycket större betydelse än hur rynkorna ser ut. Skapa realistiska rynkor och veck i kläderna kommer att komma naturligt när du behärskar fysik hur tyg rörelser och samlar på en modell.

Instruktioner

1 Ställ en vän eller familjemedlem att modellera kläder som du kan dra av. Låt dem stå i ett väl upplyst rum och sitta tillräckligt långt bort med din skissblock så att du kan se hela sin kropp. Vänd till ett nytt papper och börja med att dra negativa utrymmet runt modellen. Detta kommer att ge dig en form som kommer att fungera som en riktlinje.

2 Observera där veck i tyg uppstå på din modell. Har din modell tur, böja, flex sina armar och sitta i en stol. Mark med en liten "X" på din skiss där rynkor och klasar förekommer mest. Ta anteckningar om när dessa rynkor visas. Du kommer att märka att rynkor visar oftast där lederna är belägen: armbågar, knän, midja, nedanför rumpan och svanken.

3 Markera med en liten "O" på din skiss där utbuktningar förekommer mest. Be din modell för att upprepa sina rörelser och observera där utbuktningar eller mjuka kurvor i kläderna visas. Buktar oftast visar där kläder är undangömt i eller vikas tillbaka, i ljumsken och under bysten.

4 Rita pilar på din skiss i den riktning som vecken röra sig. Göra anteckningar om ett veck är skarp, krökt, svepande, hackiga eller skrynkligt. Skissa så många pilar som det finns rynkor. Om en rynka är ganska djup, skugga området lite för att indikera en betydande rynka. När du känner att du förstår hur rynkor bildas i kläder, flip till ett nytt pappersark.

5 Flytta lite närmare din modell och börja lätt skissa konturerna av ett område med en betydande rynka. Med hjälp av information från din sista bilden, skissa utseendet på rynkor själva. Om du fastnar, lätt dra en pil i riktning mot ett veck innan du ritar veck själv. Använd mycket lätta, breda penseldrag när skissa rynkor. Avsluta dina skisser genom att lägga till skuggning och höjdpunkter.