Kampen mot barnfetma hemma

Att hålla barn i köket

Kampen mot barnfetma hemma

Hitta ett sätt att göra motion och fitness kul och lekfull, inte fungerar eller en uppgift. Sikta på friska mönster som omfattar alla livsmedel med måtta. Gör inte vissa livsmedel absolut no-nos. Hitta ett sätt att passa favoriter i på tillfällig basis.

- Dr. Mary Jones Verbovski, pediatrisk dietist

ore and more children are considered obese in the United Kingdom. M malm och fler barn anses lida av fetma i Förenade kungariket. Medan regeringen arbetar med program för att stoppa denna trend, experter understryka att förebygga börjar hemma. Och insatserna är höga eftersom dessa barn löper större risk för ben och ledproblem, sömnapné och dålig självkänsla. "Föräldrar och lärare måste ge barnen så att de kan göra hälsosamma val av mat," sade Kim Beach, en barnpsykolog. "Barn bombarderas av annonser för ohälsosamma livsmedel på en mycket tidig ålder, så det är viktigt att lita på vuxna ge dem tillräckligt med information för att göra positiva val för sin egen hälsa."

enkel handla

Kampen mot barnfetma hemma

Hemlagad snacks barnen kommer att fånga

Göra hälsosamma måltider är en sak, men hur kan du ta kontroll över ditt barns mellanmål? "För många människor är det så mycket lättare att ge barn färdigförpackade livsmedel", klagade Barn i köket volontär Nancy Walsh. Hon säger att hälsosamma mellanmål tillgängliga är enkel, och hon erbjöd flera förslag.

Myror på en stock:

Skär selleristjälkar i 8 cm sektioner för en vegetabilisk bas. Fyll tråget med jordnötssmör för friska fett och protein. Sätta russin ovanpå.

Friska trail mix:

Jordnötter, cashewnötter och mandel ger ett krispigt protein bas till denna mellanmål. Russin, torkade tranbär och andra torkade frukter ger det lite frisk sötma, Hoppa över choklad godis; i deras ställe, kasta i osötad kokos strimlor.

Turkiet rullar:

Sprid honung senap eller mango chutney på skivor av kalkon.

Linda kalkon skiva runt en sesambread, med hjälp av såsen som fastnar agent.

Det första steget till ett hälsosamt hem är att förenkla din inköpslista. Mary Jones Verbovski, en pediatrisk dietist, säger att undvika livsmedel som innehåller härdade oljor (mättat fett) och hög majssirap. "Målet för färre saker som är helt enkelt svårt att uttala på ingredienslistan", sade hon. "Ju mer bevarade och hylla vänlig en produkt är, desto mer sannolikt är högre i natrium, fett och socker -. Tre ingredienser till måttliga i din dagliga livsmedel"

Verbovski rekommenderar färska mjölkprodukter, kött och producerar - den ljusare, desto bättre. "Titta mot naturligt färgrika livsmedel", sade hon. "Fler näringsämnen, vitaminer och mineraler förekommer naturligt där." Hälsosam kost börjar på lokala livsmedelsaffär och bondemarknader, säger Matt Gräsand, en personlig tränare. "Om maten kan sitta på en livsmedelsbutik hylla okylda, inte hör hemma i din kropp", sade han.

Få dina barn i köket

Kampen mot barnfetma hemma


Föräldrar kan bli förebilder för sina barn genom att njuta av processen för matlagning själva och översätta det till sina barn. "När barn växer upp med en positiv, kärleksfull miljö runt matlagning och äta måltider tillsammans, de är mer benägna att införliva det i sina egna liv och familjer när de växer", säger Verbovski.

När stressnivån i köket är lägre, bjuda in dina barn att hjälpa dig med enklare uppgifter. Beach sade att det är nyckeln bakom barnen i köket program, som används för att lära barn och deras familjer om vikten av sunda kostvanor. "Det ger ungdomar att ta ansvar för sin egen hälsa genom att göra hälsosamma val om maten de äter," sa hon.

Inbjudande barnen att delta i köket också hjälper föräldrarna, konstaterar Verbovski, som rekommenderar att låta barnen välja grönsaker, rör ingredienser och läsa receptet. "Om ditt barn hjälper till med matlagning och matlagning, får du en uppfattning om vad de vill och vad de kan vara villiga att försöka", sade hon.

Utbilda och samtidigt ha roligt

Det är viktigt att ge näringsmässiga fakta på dina barn på ett sätt som de kommer ihåg det. Barn i köket använder en mängd olika livsmedel pyramid spel, spelkort och enkel matematik, såsom beräkning av hur många jumping jacks det tar att bränna bort kalorier i en munk, sade Alee Gunderson, som är en volontär.

Nancy Walsh, en annan volontär, säger hålla barnen inblandade från början till slut hjälper dem att lära sig närings och motion tips. "De sätta ihop bitarna och det alla klick", sade hon. "De kommer ihåg vad de lärt sig genom lek och bär den med dem när de växer upp."

Det viktiga är att göra det roligt, och samtidigt uppmuntra god disciplin och återhållsamhet. "Hitta ett sätt att göra motion och fitness kul och lekfull, inte fungerar eller en börda", säger Verbovski. "Sikta för friska mönster som omfattar alla livsmedel med måtta. Gör inte vissa livsmedel absolut no-nos. Hitta ett sätt att passa favoriter i på tillfällig basis."