Lägga till pärlor till en lampskärm

Lägga till pärlor till en lampskärm


Pärlor kan förvandla en vanlig lampskärm i ett dekorativt element i ditt hem. Det finns åtminstone två sätt att lägga pärlor till en lampskärm, beroende på vilken typ av design som du föredrar. Lägg pärlstav frans runt basen av lampskärmen för en viktoriansk stil, eller lägga pärlor till kroppen av lampskärmen för en eklektisk utseende. Leta efter pärlor eller pärlstav frans i de flesta båtar, tyg och lågprisbutiker.

Instruktioner

Beaded Fringe lampskärm

1 Mät omkretsen runt toppen av lampskärmen. Skär en längd av pärlstav frans lika med denna mätning.

2 Sätt på skyddshandskar innan du arbetar med limpistolen så att du inte bränner fingrarna.

3 Kör en sträng av varmt lim runt en liten del av toppen av lampskärmen. Tryck på band delen av pärlstav fransar i varmt lim. Håll bandet på plats under några sekunder för att låta den varma limmet att ställa upp. Placeringen av bandet på skuggan kommer att avgöra hur mycket av bandet kommer att vara synlig. Du kan fästa bandet på insidan av den övre kanten, till den övre kanten av fälgen eller på framsidan av den övre kanten av lampskärm, beroende på vilken design som du vill.

4 Fortsätt att limma pärlstav frans runt toppen av lampskärmen. Arbete i små delar, trycker bandet ordentligt i varmt lim.

5 Upprepa steg 1 till 4 för att lägga pärlor till botten omkrets lampskärmen.

Prickade lampskärm

1 Välj platt-back pärlor i valfri storlek eller färg för att lägga till lampskärm. Välj pärlorna från glas, trä eller lera; Använd inte plastpärlor. Pärlorna ska ligga plant på skuggan.

2 Markera skuggan det önskade mönstret med ett tyg markör. Använd stenciler eller mallar, eller slumpmässigt placera prickar.

3 Täck ett märke med en droppe av varmt lim. Tryck på pärlan i limmet. Hålla den på plats några sekunder. Upprepa detta steg för att täcka var och en av de markerade punkterna med pärlor.