Saker som du aldrig kommer att kunna göra nu när du är & # 34; glatt & # 34; gift

Saker som du aldrig kommer att kunna göra nu när du är & # 34; glatt & # 34; gift

Introduktion

Äktenskapet har en oroväckande positiv bild, med rosafärgade Disney-märkta glas lämnar generationer och generationer av oss håller bisarra uppfattningen att en "lyckligt" äktenskap väntar strax över horisonten. För alla vår glädje över att ha hittat någon som är villig att stå ut med oss, vi alla måste komma till rätta med den verklighet av äktenskapet i många olika sätt. Det är de små sakerna. De monterar upp, smetning och förvränga saga bild av äktenskapet tills det är en vriden avant-garde version av sitt forna jag, pocked med små, irriterande detaljer du aldrig sett förut. Du inser att nu, kommer du aldrig att kunna göra saker som ...

# 1 - Spendera pengar oansvarigt

De dagar då du skulle slarva bort halva din lön på en ny konsol eller ett par designerskor är ganska mycket numrerade när du gifter. Medan du kanske kan behålla en viss grad av autonomi i de tidiga stadierna av äktenskap, i slutändan måste man lära sig att fungera som en enhet. Även om du vill ha kul med dina pengar, när du är gift det finns hundratals små kostnader som har företräde framför din glädje.

# 2 - Sleep diagonalt

Det finns något magiskt sträcker sig över en hel dubbelsäng, vifta dina lemmar varhelst du vill och glömma världen. Men när du är gift, blir denna bas nöje en territoriell krig, kämpade med jabbing armbågar och passiva-aggressiva begäran att flytta över lite. Sova diagonalt blir en oprovocerad offensiv, inte ett försök att sova gott.

# 3 - Gå på ett äventyr med dina vänner

Du skulle kunna planera en pojkar eller flickor-endast semester, men dagarna av improviserade äventyr och off-the-manschetten utflykter är sedan länge borta. Du kan inte bara försvinna för en hel dag eftersom Steve har beslutat att köra 100 miles för att delta i en hjärtattack inducera äta konkurrens, istället måste man stanna hemma och låtsas att du är en ansvarig vuxen.

# 4 - Föreställ dig att du är OK

Innan du gifte, trodde du förmodligen du visste din bästa vän också. Detta alla ändringar när du har tillbringat en avsevärd tid med din make: du hamnar så anpassade att du kan se skillnaden mellan "Jag är OK" (som i "Jag känner verkligen bra") och "Jag är OK "(som i" jag fyllt med glödheta ilska och tycker att det är ännu mer upprörande du tror även att frågan är nödvändigt "). Det är bra för att lära känna dig är partner, inte så mycket om du är den som är i hemlighet irriterad - det finns ingen dölja.

# 5 - Styr TV-schema

Du kan användas för att kompromissa när det gäller vad du tittar på när du ser en film med vänner, men äktenskapet ger den kompromissen i din privata visning tid också. Tror du att du kan titta på en fullsatt söndag fotboll eller Gok Wan maraton utan att dra några klagomål? Olycklig; vad som händer på TV måste ömsesidigt överens.

# 6 - Tillbringa tid att göra ingenting

Efter den inledande rush av den nya relationen och smekmånaden perioden omedelbart efter bröllopet blir gift liv chockerande liknar vanliga livet. Detta är helt naturligt, eftersom du inte kan hålla upp dessa nivåer förälskelse och fortfarande faktiskt få något gjort. Men föder Disney kärlekshistoria huvudet igen och så småningom en av er bestämmer romantik har lämnat din relation eftersom ni båda bara sitta i soffan hela kvällen. Detta innebär att inte göra någonting under långa perioder alltid leder till tvångs "datum nätter" och efter den senaste jaga mat och dryck.

# 7 - Låt små saker går

Du ser par argumenterar över ovidkommande detaljer när de lever tillsammans som berömmelse hungriga Big Brother tävlande käbbel över grovdisk Rota. Du övertyga dig själv att du aldrig kommer att bli så, men när du är gift de små sakerna inte bara kan ignoreras. De gro och växa som en tumör när de inte behandlas, förvandlas från en mindre hake i ett dödligt hot mot förhållandet. Du kan aldrig bara låta de små saker går när du är gift.

# 8 - Var glömsk

Komma ihåg saker är lättare nuförtiden tack vare smart-phone kalendrar och Facebooks handy "glöm inte, det är din pappa / kompis / kusin födelsedag idag" påminnelser, men program kan inte komma ihåg allt för oss. När du är gift, inte bara du får en mängd datum för att lägga till din kalender, om du glömmer något från butiken, försummar att be om ett viktigt möte eller kan inte komma ihåg vilken musiker din partner verkligen vill se levande, då kan det lätt tolkas som ett tecken på att du inte bryr sig.

# 9 - Gå ut på stan regelbundet

När du träffar laglig dricka ålder - guldålder för ungdomar - att gå ut för att få hamrade är ganska mycket din huvudsakliga verksamhet. Detta kristalliserar i ditt sinne, och blir obönhörligt i samband med att vara ung. Att gifta gör att du känner äldre (om inget annat) och det kan öka frestelsen att måla staden med kräkas som ungdomarna gör. Tyvärr, om du är ute varje vecka med dina vänner när du är gift, din make kommer utan tvekan att du är antingen spela fältet eller är en rasande alkoholist.

# 10 - Acceptera ett erbjudande om en gratis drink

Om du går ut, saker är inte så bekymmersfri som de brukade vara. Acceptera ett erbjudande om en gratis drink från en främling av det motsatta könet är en no-no. Sedan köpa någon du inte känner alkohol på en natt är ute nästan en outtalad kod för "Jag vill ha sex med dig," ditt svar till drycken erbjudandet är också ett svar på detta uttalande. Det innebär att om du vill ha gratis alkohol, antingen du måste bryta en väletablerad social kontrakt eller ilska din make.

# 11 - Poo med dörren öppen

Bor ensam kan ha sina nackdelar, men vissa aspekter av solo enda liv är roligt för praktiskt taget oförklarliga skäl. Har ingen anledning att ens stänga dörren när du går på toaletten är höjdpunkten av komfort, men när du är gift, du fortfarande inte dela allt. Dörren måste vara stängd, vrida hela processen från en hyllning till frihet till något nästan skamligt.

# 12 - Skär av kommunikation

Mobil tjuder telefon du till ansvar, sällskaplighet och stress och påfrestningar i livet. Det är därför att stänga av är en av de mest befriande saker att göra i den moderna världen: att vara onåbar. När du är gift, är denna enkla njutning inte längre ett alternativ, efter att ha lämnat telefonen hemma medan du går ut öppnar dörren till otaliga (osannolikt) möjligheter. Trots att du alltid kan hitta vägen hem och du kan korsa vägen utan att bli påkörd av en bil, om din telefon är din make kommer alltid anta det värsta av.

# 13 - Live lögnen

Ytterst är det viktigaste du kan inte göra när du är lyckligt gift upprätthålla myten om att äktenskapet är någon typ av gyllene biljett för lycka. Du bor genom upp-och nedgångar, sjukdom och hälsa, och alla resten av de saker som är alltför motbjudande att lovar att vara där i artigt företag. Du kan inte låtsas att gifta livet handlar sötma och rosor när du inser att för mycket socker gör att du känner dig sjuk och du är den som har förväntas putsa inte bara rosor, men hela blodiga trädgården. Du kommer inte att kunna titta på en Disney-prinsessan leva lyckligt utan frätande galla stiger upp från gropar i magen.

# 14 - Har saker annorlunda

Vi alla gillar att klaga - men den grymma sanningen är att vi älskar våra makar, fel och alla. Om det verkligen var en saga, skulle vi kämpar för att ens tro det. Och perfektion är tråkigt. Skillnaderna mellan makar och mindre meningsskiljaktigheter är det som håller relationer vid liv. Din bild av äktenskap kan förfalla och förvrängd som Dorian Grays porträtt, men du lär dig att uppskatta dess skönhet oavsett.