Kemisk Curls för afroamerikaner

Kemisk Curls för afroamerikaner


Kemiska curl produkter är utformade för att mjuka upp och lägga till en lockig eller vågig textur till håret som inte behandlats kemiskt. Fick dessa stilar popularitet som män och kvinnor började leta efter alternativ till de starka kemikalier som finns i kemiska relaxers. Den mest populära av dessa produkter var Jheri curl, som bleknat bort i popularitet i början av 1990-talet. Andra produkter som Wave Nouveau Coiffure och SCurl använda kemikalier för att mjuka upp den naturliga curl av African American hår och skapa en texturerad curl utseende.

Jheri Curl

Den Jheri curl vunnit popularitet i början av 1980-talet och var mest känt bärs av Michael Jackson. Frisyr presenterade en tvådelad ansökningsprocessen inklusive mjukgörande kräm avsedd att lossa den naturliga curl av African American hår. Det andra steget involverade curling lossade håret med små rullar kallas perm rullar tills håret var lockigt. Jheri curl krävs underhåll med hårspray och en hårgelé kallad aktivator. Stilen krävs konstant fukt med spray eller aktivator och måste mjukas upp och böjt som ny hår började växa.

SCurl Texturizer

SCurl texturizer är en kemisk behandling som ursprungligen var avsedd för African American män. Den använder samma teknik för att mjuka hår som Jheri curl men använder inte rullarna för att locka håret. SCurl texturizers används av män och kvinnor under de senaste åren för att skapa lockigt eller vågigt stilar i African American hår. Produkten kräver underhåll med hjälp av styling spray för att hålla håret återfuktas och styling gel för att hålla önskad stil på plats.

Våg Nouveau Coiffure

Wave Nouveau Coiffure är en kemisk behandling som utformats för att skapa en curl mönster eller en struktur i håret. Det finns tre delar till behandling, inklusive Fas 1 form releaser, fas 2 form transformator och fas 3. Tillverkaren föreslår produkten appliceras på håret av en professionell och underhållas med Wave Nouveau Coiffure produkter i hemmet. Hår underhållsprodukter inkluderar en fuktgivande skum, styling spray och pomada.