Hur man gör en fyrkantig Trellis

Hur man gör en fyrkantig Trellis


En fyrkantig spaljé kan vara praktiskt när trädgård utrymmet är begränsat. Designen för denna typ av spaljé kräver plantering på insidan av spaljé kontra på utsidan. Många växter kan kalla detta spaljé hem. Om annueller kommer att planteras, fungerar snöre stor. Detta är särskilt sant när det är dags att rensa ut i trädgården och ta vinstockar ner. Skär helt enkelt garn från däck styrelser, ta bort den från tält stakes och plats i papperskorgen. Om plantering perenner, är klädstreck lämpligare. Det är mer hållbara och kommer att stödja den extra vikten som medföljer permanenta planteringar.

Instruktioner

1 Mät ett område med en trädgård i en 6-fot kvadrat och markera måtten med mjölkpulver. Gräva ett två-fots hål i varje hörn med en post hål digger.

2 Blanda Quik-Kreta i en skottkärra enligt anvisningarna.

3 Placera en tum av blandad Quik-Kreta ett hål och placera ett inlägg i hålet. Justera efter behov och lägga till ytterligare Quik-Kreta tills hålet fylls. Fortsätt tills alla inlägg placeras i hål med Quik-Kreta. Tillåter stolparna att sitta i 24 timmar.

4 Mät en 12-fot 5/4 däck ombord i två 6-fots avsnitt och märke. Mät och markera den andra 12-fot ombord i 6-fot sektioner. Skär båda korten i sex fot sektioner med hjälp av en cirkelsåg.

5 Mät och markera en fot steg på däck styrelser med en blyertspenna.

6 Fäst en 6-fot ombord på ena sidan av torget och säkra den med 16-öre naglar. Fortsätter att fästa alla kort runt toppen av trellis på samma sätt.

7 Fäst garn eller klädstreck på en fot märken på däck styrelser. Säkra dessa linjer med en överhandsknop.

8 Kör garn eller klädstreck till marken och fäst den i marken med hjälp av tält stakes.