Lägga till freon till en 2000 Blazer

Lägga till freon till en 2000 Blazer


Även utan betydande läckor i systemet, kommer freon småningom fly en 2000 Chevrolet Blazer luftkonditioneringssystem. Detta är en händelse alla fordonsägare måste så småningom konfrontera. Normalt är det bäst att låta certifierade mekanik hantera luftkonditionering reparation, men uppladdning är enkel och billig nog, och vem som helst kan göra det från sitt hem garage. Behövs endast en refill kit, och de är sålda på bara om någon plats som säljer fordonskomponenter. För en 2000 Chevy Blazer, är R134a typ av freon du behöver.

Instruktioner

1 Montera R134a kit. Kitet innehåller en behållare, en slang och ventil. Slangen ansluts till ventilen, och ventilen skruvas på toppen av R134a freon kapseln. Var noga med att inte skruva ventilen hela vägen, eftersom det kommer att punktera tätningen och släpp freon.

2 Öppna 2000 Chevrolet Blazer s motorhuven och lokalisera aluminiumluftkonditioneringsrören. Dessa rör kommer att ha en låg och hög sidoöppning. Låt överkant porten ensam, eftersom det har ingenting att göra med denna uppgift. Dessutom kommer refill kit passar inte det ändå. Avslöja underkant port och lägg locket åt sidan för senare återanvändning. Montera påfyllnings satsens slang till underkant porten.

3 Placera påfyllning kit i en plats långt ifrån bälten, fläktar, eller något som kommer att flytta när motorn är i drift. När du hittar en bra plats, ställa satsen ner och få bakom ratten.

4 Starta motorn och slå på Blazer A / C. Ställ in temperaturen till den lägsta inställningen. Ställ in fläkten på sin högsta inställningen. Placera en termometer i en luftkonditionering på framsidan, och titta på temperaturfall. Så snart som den når sitt lägsta punkt, avlägsna termometern och gå tillbaka till påfyllning kit i motorrummet.

5 Vrid ventilen ovanpå R134a kapseln och frigöra freon. Du kommer att höra freon rusa ut ur burken, genom röret och in i luftkonditionerings s aluminiumrör. Det buller som är inte en orsak till oro. Om burken blir för kallt att hantera, kan du linda kapseln i en varm handduk och / eller bära tjockare handskar.

6 Skruva ventilen ovanpå burken, men inte hela vägen, det stopp flödet av freon. Detta gör att du kan titta på satsens mätare. Låt en minut för att systemet ska stabiliseras innan du lägger en annan freon laddning i systemet.

7 Titta på luftkonditioneringen är aluminiumrör. När det är helt kallt du är nästan färdigt. Placera din termometer i en A / C kanal. 2000 Chevrolet Blazer operativa temperatur, luftkonditioneringar på Full Tilt är 4,44 grader C.

8 Stäng av ventilen på toppen av R134a uppladdning kit när uppgiften når slutförande eller freon kan blir helt slut. Ta bort påfyllnings satsens slang från underkant port och ersätta hamnens locket. Stäng huven. Vrid A / C off, och sedan stänga av motorn.