Hur man justerar laptop fläkthastighet

Hur man justerar laptop fläkthastighet


En bärbar dator är att föredra av många människor eftersom det ger flexibilitet och rörlighet. Studenter, företagets anställda och hemmafruar använder bärbara datorer för att studera, göra sitt arbete och betala sina räkningar. Precis som stationära och bärbara datorer har underhållsbehov och ta itu med dem kan göra den bärbara datorn att fungera bättre. Ibland måste du justera fläkthastigheten på din bärbara dator.

Instruktioner

1 Kontrollera din laptop märke och modell och forskning hur man justerar fläkthastigheten. Det finns ingen enda, universellt sätt att göra detta, så att hitta den exakta modellen hjälper dig att göra din forskning. Vissa märken har tips skrivna i bruksanvisningen.

2 Kontrollera din bärbara BIOS (Basic Input / Output System) för att se om fläkthastigheten är tillgänglig. BIOS tillhandahåller ett gränssnitt för en dators hårdvara och mjukvara. Det är där du kan hitta grundinställningarna i datorn. På många bärbara datorer, kan du gå till BIOS genom att utföra en avstängning, sedan starta om datorn och trycka på "F10" på tangentbordet. Du kan ändra inställningarna därifrån genom att växla rullgardinsmenyn eller snabb. När detta är gjort, klicka på "Spara".

3 Kontrollera om det finns ett chipset drivrutin för en fläkt installerad på din bärbara dator. Om det finns en, kan du justera den bärbara datorn hastighet därifrån. Chipset är vad som styr fläkten, nätverkskort och ljud- och video controllers. Du kan hitta chipset på datorns moderkort.

4 Ladda ner mjukvara för att justera fläkthastigheten om du inte kan justera den från datorns BIOS. Innan du köper programvaran kontrollera först om den är kompatibel med din bärbara dator.

5 Använd programmet noga. Din bärbara dator Tillverkaren kan inte stödja den programvara du köper, så att du kan vara att använda den på egen risk och du kan bryta din garanti genom att göra så.

6 Ladda ner CoreDuoTemp eller smcFanControl att justera den bärbara datorn fläkthastigheten av en Apple laptop som MacBook. Båda gör att du kan övervaka och styra hastigheten på din fan liksom temperaturen.

7 Justera rpm (varv per minut) i din aktiva fläkthastighet genom att skjuta markeringen till höger. Du kan också justera temperaturen på detta sätt.