Bearded Iris Skadedjur

Bearded Iris Skadedjur

Bearded Iris Skadedjur

Skäggiga iris är ett härligt tillägg till någon blomma trädgård eller liggande. De är en glödlampa växt, så de kommer tillbaka år efter år med mycket lite underhåll. Var och en av dessa skadedjur kan kontrolleras och elimineras med lite omsorg, vilket gör att skäggig iris växterna att växa till sin fulla potential och skönhet.

skadeinsekter

Tyvärr, skäggig iris lockar skadedjur. Skäggig iris växter locka bladlöss, syrsor och andra insekter och små djur som mullvadar och sorkar. Ogräs kan också skada skäggig iris. Bladlöss är små gröna eller grå insekter som lever bladväxter. Syrsor äter allt från frön till kläder och läder. Sniglar kan resa hela höjden av anläggningen, och de tycker om att äta och förstöra blomknoppar.

insektsangrepp

Bladlöss suga sav ur växter och blad. Bladlöss kan överföra sjukdomar mellan iris växter och förstöra dem från att ta näring från plantan. Detta orsakar skäggig iris att deformeras eller dö. Crickets äta hål i skäggiga iris växter som skapar hem för andra insekter, såsom p-piller bugg. Dessutom, de gräver i växter och stenar, skada lampan och rötter iris växter. Crickets reproducera snabbt, och en hona kan lägga 300 ägg på en gång, så att de kan orsaka betydande skador på skäggig iris växter. Sniglar äter en växt i marken, förstöra den helt.

insekt Kontroll

Bladlöss kan plockas bort anläggningen individuellt och kortas, men det finns vanligen tusentals på växten. Presentation dam fåglar eller använda ett insekts eller flytande diskmedel mix fungerar bra för att eliminera denna skadegörare och skydda skäggiga iris, och det fungerar även för cricket angrepp. Sniglar bör kontrolleras omedelbart efter det att de först belägna på skäggig iris växter. Sniglar är aktiva hela året, så även under vintermånaderna; snigel förebyggande metoder kan behövas. Tyvärr kommer insekts inte döda sniglar. De kan kontrolleras genom fällor, krossade äggskal, koppartråd och sand, och salt, dock.

djur

På grund av den täthet av bladverk skäggiga iris har är små djur också attraherad av dem. Sorkar är en liten svart-brun eller gråbrun gnagare som gräver tunnelbanan i tät vegetation. Dessa djur är glupska också, och äter allt de kan. De kommer att äta iris lökar och bladverk. Mol är den andra små djur som är en pest för iris. Moles är grävande djur också, äter maskar och andra små buggar och ryggradslösa djur. Hålor mol skapar orsakar ett luftflöde problem för glödlampa växter, skada eller förstöra lampan och anläggningen.

ogräs

Även om det är konstigt att tänka på ogräs som ett skadedjur, de är, särskilt för skäggig iris. strategier ogräs förebyggande och praxis kommer att styra den skada de gör på skäggig iris växter. Ogräs växer upp och kväva iris lökar och plantor. De kan styras genom regelbundna handen ogräsrensning eller ogräsmedel. Var noga med att välja en ogräsmedel som inte kommer att skada de skäggiga irisväxter.