Hur man fixar en boll pump

Hur man fixar en boll pump


Du vill komma ut, eller åtminstone få barnen utanför, så att du greppa en boll - men det är platt! Som ni outtröttligt pumpa luft i bollen, märker man ingenting händer. Chansen är din pump behöver lite uppmärksamhet själv. Felsökning vad som är fel med din pump och korrekt installation av nödvändiga delar gör att du kan blåsa din platt boll.

Instruktioner

1 Kontrollera slangen på golvet pump för sprickor, missfärgning eller andra möjliga defekter. De flesta golv pumpar har en self storage klipp på sidan av stål eller aluminium fat - den del av golvet pump som tvingar luft i bollen. LOSSA slangen och inspektera den; om du ser fina linjer eller tydliga sprickor i gummislangen, gå online eller till den plats du ursprungligen köpte pumpen och köpa en ersättare slang som är specifik för ditt märke och modell.

2 Ta bort den gamla slangen. Skruva loss slangen från både basen och huvudet (den del som ansluter till bollen). Inte alla huvuden är avtagbara; det beror på modellen. Om huvudet är inte flyttbar, då ersättningsslangen kommer med en ny chef. Men om huvudet unscrews, ta bort den. Nu bör du ha en lång, svart gummislang. Om du upptäcker att ingen av dessa delar är löstagbar, så måste du köpa en ny pump.

3 Installera den nya slangen. Sätt tillbaka och skruva slangen tillbaka in i basen, och pumpa upp bollen. Om problemen kvarstår, måste du kontrollera huvudet av pumpen för skador eller slitage.

4 Skruva huvudet på pumpen från slangen. Huvudet kan komma ut som ett stycke, eller det kan ha flera sektioner som kan skruvas eller dras isär. Om huvudet är fäst vid slangen, skruva loss änden av huvudet som normalt håller nålen. Försiktigt bort varje del och använda tejp för att märka monteringsanvisning, eller dra ut på papper. Se till att notera riktning del kom ut; detta sätt kan du sätta ihop korrekt.

5 Inspektera inre delar för slitage. De inre komponenterna i pumpens huvud skiljer sig mellan modellerna, men de flesta bestå av minst tre delar: en o-ring, ett huvud lock och en ventilspindel. Mer avancerade golvpumpmodeller kan ha en kolv, O-ring, head cap, kolven, och en ventilspindel packning. Om du märker en spricka eller slitage på någon av de bitar, gå tillbaka till där du köpte pumpen eller beställa utbytessats på nätet. De flesta pumpar erbjuder kit och inte enskilda delar, om det är en hög kvalitet pump. Sedan omvänd ordning i vilken du tog bort delar och pumpa upp bollen.

1 Inspektera tunna eller gummipumpen av verktyget. Om handpumpen har en metall fat, kontrollera bucklor, hål eller sprickor. Om den har en gummi pump, inspektera den för punkteringar, sprickor och förändringar till följd av tid eller exponering för väder och vind. I båda fallen, om skada upptäcks, försök att ta pumpen isär. Om du kan ta isär det, skriv ner i vilken ordning du tog bort bitarna. Sedan beställa den reservdel. Om delarna inte är flyttbara, måste du köpa en ny pump.

2 Ta bort huvudet från tunnan eller gummi pump. I likhet med golvpumpar, några handhållna pumpar huvuden skruva. Kom ihåg att skriva ner eller använda tejp för att märka den ordning i vilken du tar bort delar för enkel montering. Kontrollera dessa delar för slitage. Om delar är spruckna eller slitna, köpa en ersättare kit. Inte alla handpumpar har löstagbara delar; om din inte faller isär, måste du köpa en ny.

3 Installera de nya delarna. Ersätta den skadade delen av pumpen med kitet, en tunna eller gummipump. Se till att följa den ordning som du skrev ner eller märkt de gamla delarna med att försäkra er ihop pumpen korrekt. Sedan in nålen i huvudet och pumpa upp bollen.