Om klimakteriet med yrsel och illamående

Om klimakteriet med yrsel och illamående


En kvinna som når nästa nivå av kvinnlighet kan glädjas åt att säga farväl till röran och smärta av hennes månatliga menstruation. Nu säga hej till klimakteriet, ett nytt kapitel i en mogen kvinnas livscykel. Inga fler tamponger, inte mer uppblåsthet, inte mer premenstruellt syndrom (PMS). Tyvärr är detta nya förändring inte utan besvär, inklusive yrsel och illamående.

Klimakteriet

Mens är grekiska för varje månad, och pausis betyder stopp. Detta är den tid i en kvinnas liv när äggstockarna producerar mindre östrogen och progesteron. Dessa två hormoner är väsentliga för reproduktion, så när en kvinna slutar producera dem, kommer kroppen att förändras på ett subtilt sätt. Enligt The nordamerikanska Menopause Society, inträffar klimakteriet när en kvinna går 12 månader utan en menstruation.

Yrsel

Klimakteriet symtom kommer inte att vara densamma för varje kvinna. Dawn M. Olsen i klimakteriet A till Ö säger någon yrsel i samband med klimakteriet symtom orsakas av förändringar i blodkärlen i nervsystemet på grund av lägre östrogennivåer. Symptom som värmevallningar och migrän kan leda till yrsel och svindel. Vissa kvinnor kämpar med depression, irritabilitet, frustration, humörsvängningar och ångest, vilka alla kan orsaka anfall av yrsel. Om en menopausal kvinna lider av artrit i nacken eller halsryggen, kan artärerna som går upp på baksidan av halsen som leder till hjärnan blir komprimerade och sammandra flödet av blodbärande hormoner. Detta kommer också att leda till yrsel.

Illamående

Svår yrsel kan skapa en känsla av svajande, fallande eller spinning, som kan orsaka illamående. Villkoret blir värre med rörelse. Menopausal trötthet orsakas av sömnlöshet och nattliga svettningar kan skapa en typ av åksjuka. En minskning av östrogen, det hormon i första hand ansvarar för fett hos kvinnor kan orsaka anfall av illamående. Progesteron, en betydande hormon som produceras av äggstockarna, är nödvändigt för att balansera elektrolyter och socker. Reducerade nivåer av detta hormon under klimakteriet kan skapa en obalans i denna process, vilket resulterar i illamående.

försiktighetsåtgärder

Det är inte en bra idé att automatiskt anta ett symptom som yrsel förknippas med klimakteriet, säger Dr JoAnn Manson, chef för förebyggande medicin vid Brigham and Women sjukhus. Det skulle kunna vara en orelaterad tillstånd, som en tumör, eller en bieffekt av andra mediciner, inklusive blodtryck medicin och till och med hormonersättningsterapi. Om du blir yr när du kör, cykla, korsar en gata, gå nedför trappor eller med hjälp av en kniv medan matlagning, kan du skada dig själv eller någon annan. Svåra fall av yrsel eller illamående kan kräva läkarvård.

tips

Om du känner dig yr, ligga ner tills den passerar. Håll dig väl hydrerad och inte hoppa över måltider. Yrsel och illamående symptom på klimakteriet kan leda till förlust av aptit, men om du inte får rätt kalorier och näringsämnen för energi, kommer du bara förvärra symtomen.