Det bästa sättet att hålla kuddar torkar utanför

Det bästa sättet att hålla kuddar torkar utanför


Om du lämnar dina utomhus kuddar i händerna på elementen utan att göra något för att skydda dem från regn, vind och snö, de förmodligen kommer att pågå endast ett par somrarna innan behöver bytas ut. Dynorna kan pågå i åratal i stället för månader om du betalar extra uppmärksamhet när man väljer dem - och du vänja sig vid att ta några enkla steg för att hålla dem. En stor del av underhållet är att hålla dem så torr som möjligt.

Instruktioner

1 Välj en varaktig, väder, material när du köper dina utemöbler kuddar. Den traditionella bomullsöverdrag med ett uretanskum filler är inte det bästa alternativet för kuddar som utsätts för väder och vind. Mer moderna tyger är hårdare; vissa är resistenta mot mögel och mjöldagg. Ett vattentätt fyllmedel kommer också att hjälpa. Material som vinyl, polyakryl och tyger är speciellt konstruerade för utomhusbruk kan ha utseendet av mer traditionella tyger, men stå upp bättre att ogynnsamma väderförhållanden.

2 Väder dina kuddar med en vattentät silikonspray för att skydda dem från mögel och mjöldagg. Välj en spray speciellt framtagen för din dynans material. Applicera tätskikt spray om dina kuddar inte kom med en väderbeständig beläggning och efter att du har tvättat dem. Spraya kuddarna ordentligt utomhus för att undvika att andas in rök. Låt dem torka helt i solen.

3 Köp stryka på vinyl för att täcka dina kuddar om du vill ha en mer permanent lösning. Ta bort påfyllnings från dynorna först. Skapa ett förseglat kuvert runt kuddfodral med järn-on vinyl. Placera kuddar med blixtlås eller knappar vända nedåt när man använder dem på dina möbler. Detta minimerar risken för någon vatten kommer in i kudden genom att utsatta området.

4 Täck kuddarna med genomskinlig plast för att hålla dem helt fria från fukt. Om kuddar medföljde i en tjock, genomskinlig plast lock, kan du lämna den på, eller så kan du köpa plast skyddskåpor. Däremot kan du inte hitta denna lösning estetiskt tilltalande.

5 Sätt dina kuddar i garaget på regniga dagar om det är möjligt. Om du inte har utrymme inomhus, stack möblerna om det är en stapelbar sort. Alternera stol som du lämnar på toppen av det så att en kudde blir inte mer väderbitna än de andra.

6 Tvätta kuddar regelbundet med en renare som hjälper till att hålla tyget fri från mögel och mjöldagg.