Vad är skillnaden mellan arabiska och Columbian kaffe?

Vad är skillnaden mellan arabiska och Columbian kaffe?


Över hela världen, finns det två huvudtyper av kaffeplantan, nämligen Arabica och Robusta, men var och en har många subvarieties. Ursprungligen kom arabicakaffe från Arabien, därav namnet, men det har odlats i många delar av världen, i synnerhet Sydamerika. Columbia har blivit en stor kaffe odlare på grund av landets perfekt läge och klimat. Sättet kaffet är beredd är mycket olika mellan arabiska och Columbian kaffe.

Arabica kaffebönor

Arabica kaffebönor beräknas ge ca 70 procent av världens efterfrågan på kaffe och används för både arabiska och Columbian kaffe. Arabica kaffeplantan tar fyra till fem år av noggrann odling innan den producerar kaffebönor. Den växer bäst på högre höjder - över 3000 fot är typisk - och har ett tropiskt eller subtropiskt klimat. Kaffebönor inte mognar samtidigt, vilket gör att plocka dem en arbetsintensiv jobb; emellertid dessa anläggningar är självpollinerande, vilket gör det lättare att bibehålla en konstant cykel. En typisk Arabica-kaffe växt växer till ca 9 fot högt i Arabien, medan i Columbia, växer anläggningen till cirka 3 till 4 fot lång.

arabiskt kaffe

Traditionell arabisk kaffe är tjock, mycket mörk och exceptionellt stark. Det serveras i en liten kopp som är mindre än hälften fylls. Kaffet kan vara smaksatt med kardemumma eller kanel och saffran blandas ofta in för att ge det en djup gulaktig färg. Arabisk stil kaffe är allmänt serveras i Turkiet, men kan infunderas med olika kryddor. Socker tillsätts vanligen till kaffet på grund av sin bittra smak; ibland lite kondenserad mjölk kan tillsättas.

Columbian Coffee

Columbia befanns ha den perfekta växtförhållanden för kaffe. Allt kaffe som produceras i Columbia kommer från Arabica-kaffe anläggningen, som ursprungligen importerades från Arabien. Columbian kaffe anses vara en överlägsen kaffe på grund av klimatförhållanden, men personliga preferenser spelar en viktig roll i din slutliga valet. Columbian kaffebönor gå igenom en process som kallas "tvätta". Detta renar och tar bort syror från bönorna och resulterar i en jämn, rik smak och starkare arom.

Slutsats

Både arabiska och Columbian kaffe kommer från samma Arabica-kaffe anläggning. Det är den process som följer plockning av bönorna som bestämmer signifikant skillnad mellan de två. Columbian kaffe säljs som hela bönor, så att du kan slipa bönorna själv. Massor av Columbian kaffe frystorkas, vilket innebär att du kan få en kopp kaffe omedelbart. Arabiskt kaffe är inte en snabbkaffe och tenderar att brygga som te. Kaffet hålls varm i en stor kruka som sitter på en spis redo att tjäna vid alla tider på dagen. Styrkan hos kaffet ökar ju längre krukan sitter på spisen.