Vad kan jag sätta på min väggar för att döda mögel?

Vad kan jag sätta på min väggar för att döda mögel?


Mögel är en typ av svamp som så småningom kan sönderfalla de flesta typer av organiskt material. Detta beror på att mögelsporer gradvis äter det organiska materialet. Eftersom de behöver vatten för att överleva, mögelsporer tenderar att växa i områden med fukt och fukt. Förhindra mögel från att växa utom kontroll genom att döda den med rengöringsmedel. Använd en av flera rengöringsmedel för att ta bort mögelsporer.

Bleka

Blekmedel är en av de vanligaste rengöringslösningar som kommer att döda mögel på hårda ytor, såsom metall eller plast. Det är inte lika effektiv i att döda mögel på trä, och det kan skada stoppade ytor eller mattor. För att använda den, blanda en del blekmedel med 10 delar vatten. Applicera lösningen på mögeltillväxt med en ren trasa eller svamp. Skölj med rent vatten. Var medveten om att blekmedel är giftig.

Borax

Borax är en naturlig produkt som kommer att döda mögel och ta bort den från dina väggar. Även om det är naturligt, är borax giftigt vid förtäring, så hålla den borta från barn och husdjur. För att använda den, blanda en kopp borax med en liter vatten. Applicera lösningen på väggen med en svamp. Arbetet tills formen är helt borttagen från väggen. Skölj inte av borax lösning, eftersom det kommer att fortsätta att hålla mögel från att växa på väggen.

Ammoniak

Ammoniak är en annan produkt som kommer att döda mögel på dina väggar. Giftigt på egen hand, om det blandas med blekmedel, skapar ammoniak dödliga rök, så att inte använda den med någon blekmedel produkt. För att använda den, blanda en del ammoniak med en del vatten. Applicera lösningen på väggen med en ren trasa. Torka upp området och skölj den med rent vatten.

Vit vinäger

Vit vinäger är en annan naturlig produkt som du kan använda för att ta bort mögel från väggen i ditt hem. Vit vinäger är en naturlig antibakteriell och anti-svamp som tar bort bakterier, liksom mögel. För att använda den, spraya vit vinäger på väggen och låt den torka helt. Skrubba bort synligt mögel och torka bort det med en ren trasa. Låt vit vinäger rester kvar, eftersom det kommer att förhindra mer mögel från att växa.

Eteriska oljor

Eteriska oljor används normalt i hemlagad rengöringsmedel för att lägga till en behaglig doft. Två eteriska oljor har emellertid antibakteriella och svamp egenskaper. Dessa är tea tree olja och grapefrukt utsäde utdraget. För att använda dem, blanda 20 droppar antingen eterisk olja med en kopp vatten. Spraya lösningen över väggen och låt det stanna där tills formen är död. Skrubba bort synlig mögeltillväxt, men lämna resten för att förhindra mer mögel från att växa där.