Ficklampa aktiviteter för barn

Ficklampa aktiviteter för barn


Barn i alla åldrar är fascinerad av ljus och elektricitet så även de mest vardagliga aktiviteter kan bli roligt och spännande med tillägg av en enkel ficklampa. Billig och lättillgänglig, windup ficklampor är särskilt användbara eftersom de inte ens behöver batterier!

ficklampa Crafts

Försök att göra din egen projektor genom att lysa en ficklampa genom färgat cellofan att projicera färg på en vägg. Äldre barn kan skapa bilder genom att skära och hålla cellofan ark. Yngre barn kan njuta av att göra ficklampa eldflugor genom att dekorera en uppsättning av vingar skärs av tunn kort och tejpade till en ficklampa. När ficklampan är påslagen, kommer eldfluga "glöd".

Inomhuslekar

Ett enkelt spel för små grupper av yngre barn kan spelas av mörkare ett rum och lysande en ficklampa på golvet eller väggar. Det första barnet att röra den upplysta platsen är vinnaren. Äldre barn kan utföra ficklampa reläer. Barnen bildar två rader, var och en med en ficklampa. Ficklampor förs längs raderna med varje barn blinkar en gång. Eventuella misstag som passerar ficklampan utan att blinka det eller glömmer att stänga av den igen innebär att laget börjar om. Det första laget till slut är vinnarna. För en ficklampa skattjakt, visa barnen ett föremål och sedan gömma den i en väl synlig plats i ett mörkt rum. Barnen kan då lysa sina ficklampor runt i rummet att upptäcka objektet. Antingen kan de sitta ner när de har sett det och det kan döljas igen eller föremålet kan vara priset för det första barnet att hitta den.

Utomhus aktiviteter

En enkel vandring kan omvandlas genom att ge barnen ficklampor och ta ut dem i mörkret. Leta efter nattdjur eller bara ha kul lysande ficklampor runt! Ficklampa tag fungerar bäst i ett stort utrymme eller utomhus. Ett barn väljs som "det" och ges en ficklampa. De andra dölja så "det" räknas till tjugo med ficklampan. "It" kan sedan använda ficklampa för att söka efter de andra. Den första barn fångas i ficklampan stråle tar över som "det" och spelet startas om.

Aktiviteter för större barn

Små grupper kan lysa en ficklampa på en medlem i gruppen så att deras skugga faller på stora pappersark fästs på väggen. Resten av gruppen kan sedan dra runt skuggan för att skapa en bild av den gruppmedlem som sedan kan dekoreras. Äldre barn har fingerfärdighet att göra skugg djur. Med hjälp av sina händer framför en ficklampa balk de kan skapa skuggor på en vägg som ser ut som djur (eller något annat de kan tänka). De kan använda djuren för att berätta historier. Detta är också en bra aktivitet för familjer, eftersom yngre barn inte kan göra djuren men de brukar titta på dem och kan delta i berättelserna.