Gipsplatta dop presenter

Gipsplatta dop presenter


I den kristna tron, är ett dop andliga steg för att bli ett Guds barn. Under en katolsk dop, är heligt vatten hälls över ett barns huvud, en andlig välsignelse reciteras och ett kors dras på barnets panna med pastor finger. Dop för andra kristna samfund består av ett barn eller en vuxen som doppas i en pool av välsignat vatten. Minnessak poster av barns dop kan hjälpa barn och föräldrar om barnet erkänna och minnas den speciella relationen med Gud som initieras genom dop.

Utrusta

Barn som används för att döpas i ett dop klänning som var en lång vit klänning med intrikata beading och spetsar, komplett med en motorhuv, oavsett om barnet var en pojke eller en flicka. Klänning symboliserade renhet. Dop klänningar används inte alltid längre men en speciell dop- klädsel kan användas som en Gipsplatta. Outfit ditt barn döps i är speciell eftersom den markerar en speciell dag. Medan vissa föräldrar kan välja att klä sina barn i kläderna mer än en gång, medan andra väljer att hålla det lagras som ett minne av dopet. Dopets klädsel kan antingen lagras i en låda eller inramade och sätta upp på väggen i barnets rum som en materiell minne av dagen för barnets dop.

bibel

Bibeln är en omhuldade bok i den kristna tron. Även ett barn kan inte vara tillräckligt gammal för att läsa, vilket ger honom en bibel kan vara en pedagogisk och inspirerande minnessak. När barnet blir äldre, kan föräldrar läsa berättelser från det till barnet. När han är tillräckligt gammal för att läsa och vara i söndagsskola, kan han använda bibeln att läsa berättelser som är viktiga för den kristna tron. Anpassa Bibeln med barnets namn och dopdatum att göra det mer unikt. Biblar också kommer i kid versioner att göra berättelserna lättare att läsa och förstå vid ung ålder, som ger de döpta barnet gåva kunskap om sin tro och relation med Gud.

scrapbook

För ett barn som är för ung för att minnas hennes dop, fånga de viktiga händelserna i dag med bilder. Sätta bilder i en klippbok för barnet att titta på senare i livet. Innehålla bilder av de faktiska dop, tårta, familjemedlemmar som deltog i evenemanget och förberedelser i boken. Dekorera sidorna av klippbok med klistermärken, torkade blommor från dagens firande, favörer och bibelverser. Inkludera inspirerande citat från familjemedlemmar i boken för barn att läsa när hon är äldre.

Korsa

Korset är den främsta symbolen för den kristna tron. Ett kors är en perfekt gåva för att symbolisera de döpta barnets växande tro och relation med Gud. Korsningar kan göras och personifieras för dop minnessaker. Dop- kors har oftast en bild av en bedjande barn på dem, liksom barnets namn och dopdatum. Dessa korsningar kan hängas i ett barns dörröppning eller ovanför sin säng som en daglig påminnelse om deras dop.