Typer av Tie Dye Marble

Typer av Tie Dye Marble


Tie färgämnet är en populär aktivitet för barn eftersom det ger dem möjlighet att experimentera med olika färger och mönster samtidigt som det skapar ett klädesplagg som de kan bära. Det finns många olika tekniker för slips dör tyger och en av de mest populära teknikerna är marmor metoden. Med hjälp av olika metoder av buntar tyget med kulor, kan du skapa flera olika effekter.

Tie Dye Marble Grunderna

Nyckeln till att uppnå en färgstark och spännande design när du använder en marmor tiefärg teknik ligger i den mättade av färgämnet. Om du vill att din skjorta för att ha en lätt konstruktion med några vita fortfarande synliga, använda färg sparsamt. Blötlägg inte hela skjortan med färgämne. När du väljer färger för din marmor tiefärg, kom ihåg att när du använder en mörk färg du inte kommer att kunna färga över den. Ljusa färger som gult och orange kan överlagras med olika färger av färg, men blues, röda och lila inte kan.

Sprayflaska Metod

Lägg det objekt som ska färgas på en plan yta och placera dina kulor i det önskade mönstret. För att placera en marmor, lägga den i posten som skall färgas och nypa och vrid tyget runt marmor, sedan använda ett gummiband för att säkra den. När du är klar med att placera alla dina kulor, fylla flera sprayflaskor med dina färgblandningar. Spraya färgen på objektet i det önskade mönstret. För en tydligare marmorerad mönster, hålla sprayflaskor nära kulorna att färga dessa områden och hålla flaskan längre bort för att färga resten av tyget.

Compact sprutflaska Metod

Placera dina kulor i det önskade mönstret på objektet som ska färgas genom att sätta dem under tyget sedan klämmande och vrida tyget runt marmor. Säkra varje marmor med ett gummiband. När du har placerat alla dina kulor, samla resten av tyget runt kulorna i ett gäng och säkra det hela med en stor gummiband. Fylla flera squirt flaskor med dina blandade färgämnen och använda dem för att färga tyget. Strö eller sprutar färgen på Compact tyget. Tänk på att bunching tyget innebär att färgen kommer att vara mer starkt koncentrerad till ett område i alla fall, så du behöver inte sprutar på en stor mängd färg.

Sunburst Marble Metod

Att skapa en sunburst effekt, placera en eller flera kulor i posten som ska färgas. Nyp och samla tyget runt marmor och säkra den med ett gummiband. Fortsätt till gäng tyget och lägga till ytterligare två eller tre gummiband fördelade på lika bredder isär. Upprepa denna process för flera sunburst mönster och när du är klar, färga tyget. Den sunburst mönster fungerar bäst när hela objektet är indränkt i en enda färg färgämne, men du kanske kan skapa mångfärgade mönster genom att doppa olika delar av objektet i olika färger.