Hur man tvättar irländska Linne

Hur man tvättar irländska Linne


Irländsk linne är en bekväm och svalt material att bära. Det håller inte värme till huden och det låter huden andas. Linne är ledig, men det kan vara mångsidig nog att klä upp att bära till en mer formell tillfälle. Linne torkar snabbt och ger hög absorptionsförmåga och fläckbeständiga fibrer. Med alla dessa positiva egenskaper, är linne ofta bärs för att resa in och att bära i varma klimat.

Instruktioner

1 Läs tillverkarens vård etikett på hur att tvätta linne plagg. Den irländska Linne Guild säger att det är viktigt att ta hänsyn till "flera variabler såsom typ av garn, finhet och sammansättningen av tyget, färgämnet, ytskikt och fläckresistenta eller skrynkelhärdigt behandlingar."

2 Tvätta plagget enligt tillverkarens anvisningar. En temperatur på 15,6 grader Cor vattnet föreslås av den irländska Linne Guild. För mer effektiv tvätt, inte packa tvättmaskinen för full och tvätta som färger tillsammans.

3 Torka irländska Linne genom att låta det lufttorka eller torka utomhus i solen. Fibrerna i Irish Linne bör inte torktumlas i en torktumlare. Torka dem i solljus bidrar till att hålla vita ljus. Torkning objekt platt hjälper till att förhindra skrynklor.

4 ångstrykjärn din irländska Linne medan den fortfarande är fuktig. Spray stärkelse kan användas, även medan linne är fuktig, innan du använder järnet. När linne torkar, är det för sent att järn.