Hur konvertera Mini kassetter till CD

Hur konvertera Mini kassetter till CD


Gamla mini-kassetter kan bli sköra med åldern och börjar förlora ljudkvalitet. Konvertera band till CD gör det lättare att få tillgång till vissa delar av ljud mycket snabbare än tillbakaspolning och snabbspolning framåt en kassett. Omvandlingen kräver en dator eller laptop utrustad med inspelningsprogram och en CD-brännare. En vanlig ljudkabel ansluter mini-bandspelare till datorn.

Instruktioner

1 Anslut ljudkabeln från linjeutgången på mini-kassettbandspelare till linjeingången på datorn ljudkort, vanligtvis på baksidan av centralenheten.

2 Öppna mjukvaran dator inspelningen genom att dubbelklicka på namnet på programmet.

3 Sätt i en mini-kassett i brännaren och tryck på "Play" -knappen, klicka sedan på "Record" -knappen på programvara för att börja konvertera bandet.

4 Klicka på "Stop" -knappen på programvara när du är klar, klicka på "Arkiv" -fliken, välj "Spara" och ange ett namn för den nya inspelningen. Klicka på "Spara" för att lagra inspelningen på datorns hårddisk.

5 Sätt i en tom inspelningsbar CD i datorns mediafacket, öppna sedan den programvara som hanterar CD-brännare, till exempel Windows Media Player, QuickTime, Audacity eller iTunes.

6 Klicka på "Burn" -fliken på CD-brännare programvara.

7 Klicka på "Library" eller "Min musik" -fliken, sedan bläddra igenom filerna för att lokalisera den önskade mini-kassettinspelning.

8 Klicka och håll vänster musknapp på den valda filen och sedan dra den till fältet under "Burn" -fliken. Släpp musknappen för att släppa filen i listan "Burn", sedan upprepa med så många filer som önskas. Den återstående inspelningstiden på CD visas längst ned i listan.

9 Klicka på "Start Bränn" -knappen för att spela filerna till CD.