Post kastrering hand om hundar

Post kastrering hand om hundar


Kastrering är ett rutinoperation utövas av veterinärer. Förfarandet sker under narkos, och innebär avlägsnande av hundens testiklar. Men precis som med all kirurgi finns det alltid risker för komplikationer både under och efter operationen. När hunden är urladdat, är det i slutändan upp till ägaren att noggrant följa alla efter operationen instruktioner.

Ingen mat eller vatten

Vid komma hem, de flesta veterinärer rekommenderar att avstå från att ge mat eller vatten eftersom hundens mage kan vara upprörd efter operationen och eftersom hundar blir väldigt ofta glada över att komma hem, vilket får dem att kräkas.

gräns Aktivitet

Hundar som har just kastrerade kan vara groggy, oförmögen att gå bra och kan riskera komplikationer om de tillåts att leka runt, och bör därför placeras i ett lugnt område. Inneslutning av hund till en liten låda eller ett litet rum, där den kan övervakas kommer att vara till hjälp.

Förhindra Licking

Hundar har en naturlig instinkt att slicka och bita de områden där de känner smärta, ofta förvärrar sår och orsakar infektion, blödning och sipprande vätskor. I vissa fall kan hundar även kunna ta bort deras stygn. Hundar som tenderar att förvärra suturen området bör bära en elisabetanska krage.

monitor Incision

Snitt på kastrerade hundar tar i genomsnitt 10 till 14 dagar att läka. Ägare bör hålla ett vakande öga på snittet för att säkerställa att det är helande fint. Rodnad, blödning, överskott svullnad och dränering ska rapporteras till veterinären.

överväganden

även om många veterinärer använder suturer som absorberas i hundens hud, några fortfarande använda suturer som behöver tas bort. Om så är fallet, kommer ägarna att behöva återvända till veterinären inom sju till tio dagar för att få stygnen borttagna.

Varning

Ägarna bör rådgöra med sina veterinärer bör omedelbart sin hund uppvisa något av följande: blek tandkött, depression, tömning eller blödning från snittet, överskott svullnad, svårigheter att urinera, ansträngd andning, och episoder av kräkningar och diarré.