Typer av bilar med fyrhjulsdrift

Typer av bilar med fyrhjulsdrift


Fyrhjulsdrift är en användbar funktion för fordon som kräver extra däck dragkraft i isiga eller våta väderförhållanden. Ibland kallas fyrhjulsdrift, gör fyrhjulsdrift däcken snurra i olika hastigheter. Många typer av fordon är utrustade med fyrhjulsdrift, inklusive sedaner, minibussar, sport utility vehicles och sportbilar.

sedaner

Sedaner är fyrdörrars fordon som normalt sittplats fyra till fem passagerare. Subaru och Ford båda producerar rimligt prissatta allhjulsdrivna sedaner. Avgöra vilken fyrhjulsdrift sedan är bäst för dig kan bero på inre storlek och övergripande design. Du kan också överväga motortyp, som vissa allhjulsdrivna sedaner komma med en fyra-cyclinder motor - spara på gas och pris - medan andra bara komma med sexcylindriga motorer.

minibussar

Minivan erbjuder transport alternativ för dem som måste bära mer än fem passagerare. Men bara Toyota fortsätter att producera en minibuss med fyrhjulsdrift, Sienna. Sienna är utrustad med en 3,5 liters V6-motor. Andra minibussar med fyrhjulsdrift, alla tillverkade före 2007, finns tillgänglig på begagnade bilar.

SUV

De som söker en allhjulsdrivna sports utility vehicle kommer att ha ett stort urval att välja mellan, med varumärken som sträcker sig från Dodge till Lexus erbjuder alla fyrhjulsdrivna alternativ på de flesta av sina stadsjeepar. Om du är på marknaden för en vinter-kapabel SUV, söka efter funktioner som inkluderar uppvärmda speglar och säten samt bränsleeffektivitet.