Hur man rengör och Gut en öring

Hur man rengör och Gut en öring


Öring är en sötvattensfisk med en smak som bäst beskrivs som mild, och en struktur som liknar den i lax. Öring inte har skalor och deras skelett är mycket kompakt, vilket gör dem snabbt att gut och ren. Röka eller bakning öring är båda populära tillagningsmetoder. Som ett resultat av dess naturliga livsmiljö i kallare vattentemperaturer, dess hälsofördelar är större, med större mängder av omega-3-fettsyror som har visat sig minska risken för hjärtinfarkt och stroke med upp till 40% hos medelålders män, enligt en studie av American Heart Association.

Instruktioner

1 Lägg öring på en plan yta.

2 Skär längden på öring med utgångspunkt från sin anus, längs buken, tills du når sin hals, med din kniv. Skära för djupt kommer att resultera i en hel del överskott blödning.

3 skiva genom den mjuka vävnaden mellan gälarna och nyckelben att ta bort huvudet. Du kan vända öring över och skär från den andra sidan för att slutföra huvudet bort om det behövs. Släpp öring huvudet i din hink.

4 Ta tag i inälvorna när du har tagit bort huvudet och dra ut dem, göra sig av med dem i din hink.

5 Rengör blods som går rakt ner ryggraden i fisken med fingret. Blodet kommer att kraftigt påverka smaken av fisken om det inte tas bort innan tillagning.

6 Tvätta filén noggrant i rent kranvatten eller en saltvatten blandningen för att avlägsna eventuella överskott tarmar eller blod.