Färger och stilar av kvarts bänkskivor

Färger och stilar av kvarts bänkskivor


Sten bänkskivor är elegant, vacker och funktionell. De klarar extrema temperaturer när en kock sätter en het stekpanna på bänkskivan, och de ger en slät, kall yta för att rulla ut cookie och pajdeg. Tillverkare gör kvarts bänkskivor med en hög andel av kristalliserat kiseldioxid - kvarts. De nonquartz material i kvarts bänkskivor låter tillverkare lägga till färger och texturer för att skapa olika typer av bänkskivor som passar många olika inredning stilar.

sten Finishes

Många husägare väljer en typ av kvarts bänkskivan som härmar utseendet på granit. Tillgängliga färger inkluderar gnistrande vit, varm kalksten, djup brun och mörkgrått. De naturliga variationerna i sten finish hjälpa dölja ytan skräp mellan djuprengöringar. En av dessa ytor är nästan garanterat att matcha alla skåp finish.

solida Färger

Kvarts bänkskivor i fasta färger tala villaägare som inte vill ha en upptagen mönster på sina diskar. Enfärgade kvarts bänkskivor ser bäst i kök som har trä korniga skåp och golv, särskilt träslag såsom ek, som har en mycket rörelse i säden. Tillgängliga färger förändras, baserat på designtrender, men neutrala färger som vitt, beige, grått, brunt och svart är sannolikt att vara tillgängliga år efter år.

yttextur

Kvarts bänkskivor finns i flera yta stilar. Vissa husägare föredrar en hög glans, reflekterande yta som speglar omgivande föremål. Dessa blanka ytor kan vara svårt att hålla ren, men. Andra husägare väljer en matt finish, där reflekterade ljus glöder, men fläckar och fingeravtryck är mindre uppenbara. Tillverkare erbjuder även strukturerade ytor, såsom konstläder eller "steniga" yta. Strukturerade ytor hjälpa dölja fingeravtryck och ytan skräp.

Edge Styles

Efter beslut om finish, färg och konsistens av deras nya kvarts bänkskivor, måste husägare välja en kant stil för bänkkanten. En grundläggande kvadratisk kant passar modern inredning, medan rundade kanter är barnvänliga. Avfasad och avrundningskant stilar är väl lämpad för en utsmyckad kök med många designdetaljer.