Använda Mische teknik med akrylfärg

Använda Mische teknik med akrylfärg


Den Mische (tyska för "blandning") tekniken är en metod för att blanda olja paint glasyrer med ägg tempera för att skapa illusionen av djup på en två-dimensionell målning, genom effekten av ljusbrytande genom flera olika lager av färg. Det var ursprungligen användes av renässansen ledar- konstnärer som Albrecht Altdorfer och Matthias Grünewald och var, enligt konstnären Brigid Marlin, en "noga bevarad hemlighet" under renässansen.

Instruktioner

1 Gesso arbetsytan genom att belägga det i en ljus lager av vit akryl med hjälp av din gessoing pensel. Överväga att använda två eller flera skikt av gesso, och kanske också ett textureringsmedel, för en mer texturerad bakgrund. Slipa varje skikt när den har torkat. Skissa din tavla på duken och bläck den med hjälp av färg pensel och tusch (eller annan vattentät bläck om du föredrar). Låt torka.

2 Blanda en imprimatura (även känd som "jordskiktet") av klarröd akryl (såsom Cadmium Red) och vatten så att du har ett medium som är ljusa i färgen men inte tillräckligt tjock för att stoppa din bläck från att visas igenom när det är målade på. Måla detta över hela arbetsytan med breda eller tunna penseldrag. Storleken av stroke och tjockleken på varje slag är personliga preferenser. Låt torka. Förbered en blandning av halv terpentin och halv lack, och belägga duken i släta, jämna slag.

3 Spricka två ägg i en steriliserad burk. Mät ut två äggskal värde av lack och lägga till i burken. Skaka grovt. Tillsätt fyra äggskal värde av vatten och skaka noggrant. Häll 1 msk av titan vitt pulver på en skärbräda och krossa med en kniv tills det inte finns några klumpar. Blanda lite av ägget blandningen i pulvret tills den har en yoghurtliknande textur.

4 Måla ägg tempera på duk för att "skulptera" målningen med hjälp av nyanser. Låt torka. Glasyr med en blandning av vita och gula akryler, plus en liten mängd vatten. Låt torka. Måla ett andra lager av ägg tempera med samma metod som för det första lagret. Låt torka. Glasyr med en blandning av blå och vita akryler, plus vatten. Låt torka. Måla en sista lagret ägg tempera. När det är torrt, avsluta med akryler.