Hur man odlar friska Pomodoro tomater

Hur man odlar friska Pomodoro tomater


Ordet "pomodoro" betyder tomat i italienska. Italiensk stil konserverade tomater ofta märkt "pomodoro", som vanligtvis tyder på att de är kryddat med italienska örter som basilika och oregano. Även "pomodoro tomat" är överflödig, är termen ibland används för att beskriva en ovanligt frisk, robust tomatplanta, ungefär som de italienska "äpplen av kärlek" som trivs i varma Medelhavet klimat. Med noggrann jord och val växt, lämpliga ljusförhållanden och regelbunden vård, kan du odla dina egna friska tomatplantor för en mängd olika läckra italienska kulinariska skapelser.

Instruktioner

1 Välj friska tomatplantor om du börjar med plantskola plantor. Tecken på infekterade transplantat inkluderar bruna eller ljusgröna skador på frukt. Välj inte plantor med blommor eller frukt, eftersom de kan vara mer benägna att transplantera chock. Leta efter växter med mörkgrönt bladverk och starka stjälkar som är ungefär samma diameter som en penna.

2 Välj sjukdomsresistenta transplantationer för att undvika vanliga tomatsjukdomar. Vissa sorter är resistenta mot sjukdomar såsom Verticillium vissnesjuka, Fusarium vissnesjuka och meloidogyne. Leta efter bokstäverna V, F och N efter tomat namn eller be en plantskola anställd för sjukdomsresistenta växter.

3 Trans plantor efter hotet om frost har passerat. Tomatplantor är mycket känsliga för kyla och kommer inte att tolerera frost. Senvåren är vanligtvis en idealisk tid att plantera nya tomattransplantationer.

4 Växt tomater i full sol. Tomatplantor behöver minst sex hela soltimmar varje dag för att frodas.

5 Vatten tomatplantor regelbundet, särskilt under torra perioder. Om du planterar dina tomater i behållare, kan du behöva vattna dem varje dag eller till och med flera gånger varje dag, beroende på klimatet. Använd kompost för att säkerställa korrekt bevattning och dränering.

6 Håll tomatplantor borta från potatis plantering platser. Potatis och tomater är både känsliga för bladmögel, som kan finnas kvar i marken och skada tomatplantor. Också undvika att plantera tomater nära svart valnötsträd, eftersom träden släppa juglone i marken, ett ämne som är dödligt för tomatplantor.

7 Harvest tomat frukt regelbundet. Frukter bör vara fast och rosa färg. Om du väntar tills tomaterna är klarröda att skörda, kan de bränna i solen eller utveckla spruckna skinn. Plocka dem när de är något underripe och tillåta dem att mogna inomhus för ett par dagar.

8 Håll utkik efter gemensamma tomat skadedjur och sjukdomar, som omfattar: larver (tomathornworms); tidig och sen rost; Verticillium och Fusarium wilt; Septoria leafspot; blomma-end röta; och sunscald. Utbilda dig själv om symptomen av dessa sjukdomar och skadedjur, så att du kan känna igen tidiga tecken på ett problem.