Maskar och blindhet hos katter

Maskar och blindhet hos katter


Katter kan vara en värdefull medlem av familjen, och som sådan du vill att hålla dem friska. Maskar är ett vanligt problem hos katter - i själva verket finns det fyra typer av maskar som katter kan bli infekterade med. Katter kan också bli blinda precis som människor kan - de kan drabbas av partiell blindhet eller full blindhet. Beroende på orsaken, kan blindhet hos katter vara reversibel. Regelbundna besök hos en veterinär kan hjälpa till att upptäcka problem hos katter tidigt när de är lättare att behandla.

Typer av Worms

Rundmaskar är den vanligaste typen av maskar som finns i katter. Katter kan också bli infekterade med bandmask, hakmask och hjärtmaskar.

symptom

Vanliga symptom på maskar inkluderar kräkningar, diarré, viktminskning, hosta, svårt att avföring, uppblåsthet och andningssvårigheter.

Behandling

De flesta katter kommer att fånga någon typ av maskar i sin livstid. Maskar lätt behandlas av en veterinär, och katter bör kontrolleras för maskar var sjätte månad om möjligt.

Förebyggande

För att förhindra att din katt från att få maskar, se till att avföring bortskaffas regelbundet och din katt hålls loppfria. De flesta katter kommer att fånga någon typ av maskar i sin livstid, vilket gör det viktigt att du har din katt kontrolleras var sjätte månad för maskar och loppor.

Orsakerna till blindhet

Katter kan födas blinda eller kan bli blinda för en mängd olika skäl. Orsakerna till blindhet inkluderar obehandlade ögoninfektioner, trauma till ögonen, cancer, glaukom, katarakt, inflammation i ögat och tumörer.

Tecken på synproblem

Det kan vara svårt att avgöra om en katt håller på att förlora sin vision, men det finns vissa tecken att hålla utkik efter. Katter kan börja bli klumpig eller desorienterade kan de felbedömer avstånd och börja stöta in i saker, eller de kan verka förvirrad i nya miljöer. En katt ögon kan också bli grumlig eller inflammerad, och katten kan också börja att kisa.

Förebyggande

Katters Ögonen bör undersökas regelbundet, och om det finns några tecken på infektion, såsom en missfärgning eller om ögat blir grumlig, en katt bör vidtas för att en veterinär. Regelbundna kontroller på veterinär fånga eventuella problem tidigt och upprätthålla en katts hälsa.