Tips för att få hyras på Exxon Mobil

Tips för att få hyras på Exxon Mobil


Exxon Mobil är en mycket stort företag med tusentals medarbetare som arbetar globalt. Enligt Exxon Mobil, är det största börsnoterade olje- och gasbolag. Från vaktmästaren som rensar badrum till verkställande direktören, alla har en viktig funktion vid anläggningarna. Om du vill hitta ett arbete på Exxon Mobil, finns olika möjligheter för sökande som vill vara en del av laget.

Välj ett land

Du måste välja ett land där du vill arbeta (se referens 1). Om du villig att flytta globalt, gäller i ditt hemland, och gör en anteckning på ditt CV: ". Villig att flytta globalt" Om du talar mer än ett språk eller om du vill arbeta i ett visst land, ange detta på ditt personliga brev och CV.

Börja i liten skala

Om du har relativt få kunskaper, börja i liten skala. Exxon Mobil har tusentals närbutiker och bensinstationer; Därför gäller på lokal nivå, höger i närbutiker. Hålla gå tillbaka till fråga om lediga jobb. När anlitade, kommer du att vara på botten av totempåle, så var beredd att göra simpla uppgifter som måste göras. Det viktiga idé är dock att du har gjort det på stången. Eftersom du är nu en del av laget, hålla du skickar ditt CV som du skaffa mer kunskaper. Eftersom du redan har en bra referens från din handledare i butiken kommer Exxon främja dig som en öppning utvecklas som matchar dina kvalifikationer.

Sökord ditt CV

Alla rekryterare har sökord filter på inkorgen. Dessa program "filtrera bort" meritförteckningar som inte har några sökord, kastar dem i papperskorgen. Först läsa igenom arbetsbeskrivningen publiceras. Nyckelorden är relevanta punkter förde ut. Till exempel, om en del av beskrivningen sägs "tre års erfarenhet inom oljeborrning" du vet att "oljeborrning" är nyckelorden. Använd "oljeborrning" i ditt CV fem eller sex gånger, och filtret kommer att flytta dig till hög prioritet i rekryter inkorg. Du bör alltid vara etisk och inte ligga på ditt CV, men du kan "skräddarsy" den för att införliva de sökord som finns i arbetsbeskrivningen.

Personligt brev

John F. Kennedys berömda uttalande var "Fråga inte vad ditt land kan göra för dig -. Fråga vad du kan göra för ditt land" I ditt personliga brev, måste du förmedla samma attityd. Fråga inte vad Exxon kan göra för dig - berätta rekryterare hur du kan göra ett positivt bidrag till företaget. Ditt brev måste vara optimistisk och positiv, förmedla en "kan göra" attityd. Brevet bör vara omkring tre fjärdedelar av en sida lång. Dessutom aldrig badmouth tidigare arbetsgivare. Snarare förmedla att tidigare jobb var positiva erfarenheter av lärande. En annan relevant punkt är att använda sökord om fem eller sex gånger i ditt personliga brev också.