Hur konvertera Vinylskivor till CD med USB & Skivspelare

Hur konvertera Vinylskivor till CD med USB & Skivspelare


Om du har en stor LP-samling och inte vill duplicera titlar på ett annat format - eller om du tror bara vinyl inspelningar att låta bättre - kan du spara pengar genom att omvandla dina LP-skivor till CD-skivor. Du hittar det är inte svårt med USB att koda och spara dina LP-skivor till din digitala musikbibliotek.

Instruktioner

Inspelning med en USB-skivspelare

1 Ställ in din skivspelare. Sätt den på en plats där det inte kommer bli störd av vibrationer som kan göra det hoppa. Om din skivspelare har en förförstärkare switch, se till att du slår på den.

2 Anslut din skivspelare till datorn med en USB-kabel. Inte ansluta den till en USB-hubb som kommer att sakta ner inspelningsprocessen och kan leda till uppspelning fel.

3 Ladda ner och installera Audacity. Om du inte har fått det på en skiva med skivspelaren, få det på Source Forge (se länk i Resources).

4 Ladda ner och installera LAME audio codec (se länk i Resources), vilket gör att du kan exportera dina inspelningar som MP3-filer.

5 Öppna Audacity och klicka på Redigera och sedan Inställningar. Välj / O fliken Ljud I och ställ in inspelningsenhet till USB Audio Codec. Klicka på "Software Playthrough" så att du kan höra vad du spelar in medan du spelar in den. När du är klar klickar du på "OK".

6 Klicka på "Record" -knappen i Audacity och börja spela in en skiva. Du kan starta och stoppa processen för varje låt, men det är lättare att spela in en sida i taget. När du är klar, klicka på "Stop" -knappen, och spara projektet.

7 Med hjälp av musen, markerar en hel låt. Med avsnittet markerad, gå till "File" och välj "val Exportera som MP3". Första gången du gör detta kommer Audacity fråga där "lame_enc.dll" är. Gå till "C: \ Program Files \ Lame för Audacity," markera filen och klicka på "OK".

8 Skapa en ID3 tag för MP3. Program som iTunes använder ID3-taggar för att identifiera låtar. När du skapar flera spår, kan du hoppa över detta steg, dra tävlade filer till en iTunes (eller annan musikspelare) spellista och redigera dem där för att spara tid.

Inspelning med en traditionell Skivspelare och USB-ljudkort

1 Installera externt ljudkort till datorn. Använd din RCA-till-stereokabel för att ansluta din skivspelare till ljudkortet. Anslut den till "Line-in" input, inte mikrofoningången.

2 Utför steg 3 och 4 i "Spela in med en USB Turntable" avsnittet.

3 Gå till inställningar i Audacity, och välj "Line-in" som inspelningsenhet. Genom att välja "Software Playthrough" kommer att resultera i återkoppling, så avmarkera den om det behövs.

4 Följ steg 5 till 8 i "Inspelning med en USB Turntable" avsnittet.