Hur man använder en brodermaskin

Hur man använder en brodermaskin

Hur man använder en brodermaskin

Populariteten och tillgänglighet hem brodermaskiner har öppnat en helt plats för crafting möjligheter. I stället för hand sy namn och bilder för att skräddarsy tyg hantverk, kan maskinbroderi spara tid och ansträngning och samtidigt tillåta konstnärlig känsla i val av mönster, storlek, placering och färg. Med brodermaskiner, finns en inlärningskurva i de tekniska driften av den specifika maskinen. Lyckligtvis, bruksanvisningar är i allmänhet klar och tydlig när det gäller pressarfötter, rörelsearmar, gäng och kontroller. Grunderna som gäller för alla maskinbroderi, dock, oavsett märke, modell, hem eller professionell, är inte alltid lätt tillgängliga för nykomlingar. Vissa rot val lägga grunden för att använda en brodermaskin.

Välj stabilisator / underlagsmaterialet. Vissa sällsynta maskin broderiprojekt kan kringgå användningen av stabiliseringsmedel, men de är mycket få. Även en målare duk behöver en ram för stabilitet och stöd. På samma sätt har en stabilisator tyget på plats och ger en tjockare material för gäng att fånga. Kommersiella stabilisatorer innefattar alternativ för genomskärning, avdragbar, tvätta bort, värme bort smält och självhäftande egenskaper. Stabiliseringsmedel, i synnerhet tvätta bort, kan också användas som en toppning skikt för att lägga tjocklek och förhindra rivning och sömnad distorsions frågor.

Välj tyg / material. Om maskinen broderimönster kommer att sys direkt på en färdig produkt, såsom en skjorta, ett förkläde eller en påse, är det material som i förväg bestämd. Detta material kommer att diktera val i stabilisator, tråd, nål storlek och val mönster. Till exempel, om du maskinen brodera en robust förkläde eller väska, kan en lätt stabilisator för underlagsmaterialet räcker. Om du maskinen brodera en lös stickad tröja med mycket stretch, kan en topp stabilisator bidra till att förhindra tårar och drar; en tyngre stabilisator för underlagsmaterialet kan också vara till hjälp, men om skjortan materialet är mycket tunt, kommer en tung stabilisator visar tydligt genom materialet. Om mönstret sys på ditt eget val av tyg, för quilt torg, bokmärken eller egna handgjorda objekt, alternativ ökar. Generellt för maskinbroderi ren, stretchiga eller ultra robust material (som läder) är svårare. Skir och stretchigt tyg uppvisa liknande problem som är förknippade med T-shirtmaterial. Alltför tjocka och robusta material kan kräva en tjockare nål eller nålar med projektspecifika tips. Vissa tät fleece och frotté material kan "absorbera" en maskin broderimönster. Om löst väva material krävs, kan en tjockare stabilisator på botten och toppen, plus val av en mer fast föremål i mönstret bidra till att minska uppkomsten av "svälja" bilden i djupet av duken. De flesta projekt är möjliga med tanke på kloka val, men valet av tyg kan förhindra frustration.

Besluta om att bågen eller inte bågen. Använda självhäftande stabilisator eller strategisk nålning kan ge möjlighet att bågen stabilisatorn utan hooping själva tyget. För "problem" tyger som tenderar att sträcka, flytta eller testa kapaciteten av bågen; fästa dem till hooped stabilisatorn kan vara mycket enklare och mer effektivt. Stället för att dra och släppa spänningar på själva tyget, är bågen ramen och spänningar i första hand tillämpas på den nedre stabilisatorn. Placering, justering och spänning på den färdiga tyget görs på det adhesiva skiktet av stabilisatorn och med strategiskt placerade stiften för att förhindra glidning. Detta minskar inte bara risken för skador och distorsion på tyget, men också tillåter maskinbroderi på alltför tjockt material (fleece, tung frotté) och samtidigt minska risken för skador på maskinens bågen (som vanligen är gjord av plast). För optimala tyger, de som inte sträcka överdrivet eller inte ger tillräcklig densitet utan att vara så tjock som att riskera skador på bågen, hooping kan erbjuda relativt jämnt fördelad spänning, tryck och stabilitet. Beslutet att bågen tyg eller inte beror på projektet.

Välj en nål. Maskinbroderi nålar finns i olika storlekar och stilar, precis som traditionella symaskinsnålar finns för specifika uppgifter och projekt. Storleken av nålen är i förhållande till densiteten och egenskaperna hos tyget. Nålen tips (trubbigt, skarp, boll) är också i förhållande till tyget och projektet. För tyger och projekt på ytterkanterna av kurvan, se nålen tillverkarens specifikationer och rekommendationer. För hobby, är ett medium eller genomsnittlig nål maskinbroderi tillräckligt för de flesta projekt.

Välj ett mönster. Återigen, för hobby, att välja en maskin broderimönster, text och teckensnitt kommer att vara en fråga om preferens och anpassade behov för projektet. Avancerade amatörer och proffs kan överväga ett mönster på stygntäthet, antal stygn, dra och ett antal andra faktorer, men dessa är i allmänhet maskin embroiderers som skapar, redigera och anpassa sina egna filer. För de flesta användare väljer ett mönster eller text är begränsad till de alternativ som kommer med en maskin eller nedladdning av gratis eller inköpta tillägg.

Saker du behöver

broderimönster Tråd Stabilisator