Hur man bygger en dubbel trä grind

Hur man bygger en dubbel trä grind


En grind är det första alla besökare ser innan ett hus och är därför en viktig del som definierar hela utseendet och känslan av en egendom. Dubbla grindar är ofta gjorda för bil tillgång, men andra än sin funktion, de erbjuder också något symboliska öppna armar vid tidpunkten för entrén. Om du har ett trästaket runt din egendom och du vill bifoga det och avsluta det i en praktisk men visuellt tilltalande sätt, kanske du vill lära dig att göra en dubbel trä grind.

Instruktioner

1 Mät den längd du vill täcka med trä grind. Vanligtvis, när det finns ett avstånd av 1,8 m (6 fot) eller mer, behöver porten för att vara en dubbel en. Ta hänsyn till bredden av våra fordon, om det är också en funktion av porten, och storlek, höjd och stil av den befintliga planket. När du har tagit ner dimensionerna, göra en exakt plan för din trä grind och köpa materialet enligt planen. Det är alltid en bra idé att beställa färdigskurna brädor och undvika onödigt arbete. Kom ihåg att den typ av trä är också en viktig faktor, så antingen välja samma material som staket eller en starkare och hårdare träslag. Tänk på att dubbla portar måste vara elastisk och stark, med kraftfulla stag som håller båda dörrarna.

2 Montera ramen för trä grind med hjälp av färdigskurna brädor eller skära dem själv med en motorsåg. Att veta att typiska bredden på en dubbelgrind varierar från 2,1 till 3 m (7 till 10 fot), behöver du en ram som är 105 till 150 cm (42 till 60 tum) bred och helst från 100 cm (40 tum) hög. Först fäster den yttre ramen genom att borra hål i 5 av 10 cm (2 x 4 tum) eller 10 x 10 cm (4 x 4 tum) skivor och skruva ihop dem. Tillsätt sedan en diagonal 5 av 10 cm (2 av 4 tum) stag som du skär från en planka. Skruva den diagonala styrelsen inuti ramen också. Upprepa samma procedur för den andra dörren. Ortosen behöver för att bilda ett A, inte en V i den slutliga utformningen, eftersom dess funktion är att förhindra gate sagging.

3 Täck ram med fem av 10 cm (2 x 4 tum) skivor eller ens tunnare. Se till att utseendet komplimanger resten av staketet och att styrelserna ser harmonisk när anordnade vertikalt och fäst vid ramen. Skära skivorna till önskad längd, vilket innebär samma höjd som själva ramen, med en motorsåg. Sedan bifoga dem till ramen med spik eller skruv, med hjälp av en spikpistol eller en borrmaskin och en skruvmejsel. Observera att sidan av ramen du omfattas blir gatan sidan av den dubbla trä grind.

4 Fäst grind hårdvara såsom dörrhandtag och gångjärn till båda dörrarna, som börjar med att markera den exakta platsen för sin installation. Håll porten till sidostolpen av befintliga staket för att se var gångjärnen måste bifogas. Kontrollera att porten inte når marken eftersom det sannolikt kommer att bli smutsig, fuktig och därför ruttnar snabbare; grinden kanske inte stänga ordentligt heller. Markera platsen för gångjärnen på sidan av grinden, sedan markera den exakta platsen för skruvarna och borra hålen. Skruva fast gångjärnen till grind dörr med en borrmaskin och en skruvmejsel och dra åt ordentligt.

5 Avsluta dina dubbla trädörrar genom att lägga sista handen såsom att behandla hela ytan med sandpapper. Sedan, efter tandborstning bort överskottet sågspån, applicera ett skikt av kvalitet trä primer och sedan slutligen ett par rockar av trä färg. Använd en tjock, naturfiber borste och alltid låta rockar torka helt mellan.

6 Häng din nya dubbel trä grind till sidoposterna i den befintliga staketet med hjälp av gångjärnen du just installerat. Kontrollera om de två dörrarna är jämn och kompatibla och om inte, göra nödvändiga justeringar.