Hur man gör LEGO dekaler

Hur man gör LEGO dekaler


Ibland är det enda som håller din LEGO modell från perfektion är en slät, enfärgade ansikte. Vissa modell apparater kommer med en uppsättning av dekaler som ger att designen bara tillräckligt extra detaljer för att driva dem över kanten till realism. Göra egna dekaler kan verka som en skrämmande, men det är faktiskt inte så svårt. När du har fått designen gjort, du är mer än halvvägs där. Du kan hitta speciella dekal papper på webben eller på vissa pappersaffärer.

Instruktioner

1 Skissa den grundläggande idén om din dekal, eller hitta en befintlig bild eller fara dekal (bilden) genom att söka på internet.

2 Ladda ner och installera ett bildredigeringsprogram. Verktygen på ett program som Microsoft Paint kan inte vara tillräckligt för att göra allt du behöver göra med den här bilden och ett program som Adobe Photoshop kostar hundratals dollar. Du kan hitta en fri, mer kraftfull bildredigerare på webben, som GIMP (visas under Resurser).

3 Starta bild redaktör för ditt val, och använda "Line" verktyg för att göra en 20-pixel-lång rad. Skriv ut det här på en bit av vanligt papper.

4 Håll 20-pixel linje upp till LEGO modellen, och jämför det med din ritning från tidigare (om du gjorde en). Detta kommer att ge dig en känsla av skala för hur stor din dekal kommer att komma ut. För mer information om skala, notera att om en LEGO Minifig representerar en person knappt 6-feet tall, då varje tegel bör vara ca 1 ½ till 2 fot lång.

5 replikera eller importera bilden av din dekal i bildbehandlingsprogram.

6 Ändra storlek på bilden för att vara runt omfattningen av modellen. Skrivaren kan variera något om hur stor 20-pixellinje kommer ut, så justera dekaldesign därefter. Gör det större eller mindre än 20 pixlar, beroende på hur stor du vill att design för att komma ut.

7 Skriv ut design ut på en bit av vanligt papper igen, (du kanske kan återvinna sidan 20 pixlar), och skär bilden ut.

8 Håll provet dekal till din modell. Titta på hur utformningen tryckta, liksom huruvida det ser bra ut på den storleken och formen.

9 Återgå till bildredigeringsprogram. Om du är nöjd med hur dekalen såg på papper, skriva ut den på dekalen lager (se Resurser) och låt den stå några minuter för att låta bläcket torka. Om bilden inte ser helt rätt, göra vissa justeringar och försök att skriva ut den på vanligt papper. Upprepa justeringen och återtryckprocess tills du har en bild som ser rätt.