Hur man gör en krinolin för en pudel kjol

Hur man gör en krinolin för en pudel kjol


Gör din egen krinolin är lätt --- materialen är billiga och tillgängliga vid alla tygaffär. Eftersom mycket lite (om någon) är tänkt att visa, behöver du inte vara expert sömmerska heller. Om du tänker på undersidan krinolin att visa under din poodlekjol, kan du ha roligt med färgen på tyll; prova något annat än vitt för en oväntad känsla.

Instruktioner

montera komponenter

1 Mät midjan med ett måttband och lägg 2,5 cm (1 tum) för linningen överlappningen. Skär en remsa av 2,5 cm (1 tum) brett band till denna mätning.

2 Skär en kvadrat med kardborrband eller annan grad dragkedjebandet som är 2,5 cm (1 tum) lång och 2,5 cm (1 tum) breda. Observera att bandet består av två sidor: en med små, spetsiga krokar och en med mjuk, upphöjda slingor.

3 Använd en nål och tråd för att sy spetsiga krok sidan av bandet på undersidan av den vänstra änden av din band.

4 Sy den andra sidan av bandet vinkelrätt mot ovansidan av den högra änden av din band. Vara säker på att när den placeras runt midjan, de två sidorna av bandet "ta tag" varandra och hålla linningen på plats.

5 Använd din midjemått (inklusive tum till för linn överlappning) för att avgöra hur mycket tyll att köpa. Ju fler lager av tyll du syr på linningen, den fluffigare din krinolin kommer att bli. Om du vill fem lager av tyll, till exempel, multiplicera din midjemåttet med fem och dividera med 100 (antalet centimeter i en meter). Resultatet är antalet meter tyll du behöver för att köpa för fem skikt.

6 Skär tyll i strimlor som var och så länge som din linningen.

Sy krinolin

1 Stapla dina lager av tyll och stift dem till botten av din linningen med hjälp av raka sömnad stift.

2 Sy tyll på linningen. Oroa dig inte om stygnen är snyggt eller ren --- de kommer inte att visas. Du behöver bara se till att varje lager är fäst vid linningen.

3 Trimma undersidan av krinolin till önskad längd. Det är upp till dig om det kikar ut från botten av din poodlekjol.