Hur man reparerar en antik ljus

Hur man reparerar en antik ljus


Belysning är en del av någon heminredning. Antika lampor kan stå i centrum i din design system, oavsett om du föredrar en klassisk viktorianska inredning eller en funky mitten av århundradet modernt utseende. Du kanske redan har en ljus du vill reparera eller kanske du just har börjat din sökning efter den perfekta lampan. Antika lampor kan hittas på varvet försäljning, sparsamhet butiker även i containrar och deponier. Medan vissa kan se anständigt och fortfarande fungerar, kommer de flesta antika lampor kräver vissa reparation att se sitt bästa och ge en säker källa av ljus i alla rum.

Instruktioner

1 Skär kontakten utanför gamla sladd med avbitare. Lossa eller ta bort beslagen som håller ledningarna på plats i lampans bas. Du kanske kan göra detta för hand, men vissa lampor kan kräva användning av verktyg. Skruva sockeln från lampan och dra upp den försiktigt för att exponera flera inches av tråd. Skär uttaget av också, lämnar flera inches av tråd vid vardera änden av lampan. Detta kommer att göra omkoppling mycket lättare senare.

2 Rengör ljuset ordentligt men försiktigt, med hjälp av ett rengöringsmedel avsett för lampans yta. Kontrollera och rengör insidan också, speciellt om ditt ljus har områden som kan locka damm och insekter. Gnugga inte eller över ren ljuset eftersom det kan skada dess antik finish och fördröja din förmåga att dra om det på grund av fukt eller i lampan.

3 Tape den nya kabeln till basänden av den gamla vajern med eltejp. Dra nya ledningar upp genom lampsockeln med den gamla tråden. Åter beslagen till kabeln vid basen av lampan, säkra den nya sladd och stickpropp. Dra nya ledningar tätt och följ instruktionerna på lampans rewiring kit för att fästa nya kabeln till den nya sockeln.

4 ihop din antika lampa med original eller reproduktionsdelar. Ersätta den skugga, om det behövs, med en liknar den ursprungliga. Många byggvaruhus bära mixa och matcha lampskärmar i olika storlekar och stilar. Se till att alla dina pjäser är på plats, inklusive nya glödlampor och koppla in och slå på reparerade ljus.