Specifikationer för hjulbult Mönster

Specifikationer för hjulbult Mönster


Eftermarknaden hjul är en populär uppgradering för bilar. Hjulen kan definiera ett fordons utseende, förbättra dess prestanda och göra plats för större bromsar utan att påverka bilens utsläpp eller registrering laglighet. Däremot kan beställa fel uppsättning hjul förvandlas till en dyr mardröm, särskilt om dessa hjul är skräddarsydd för din bil.

grundläggande specifikationer

När man tittar på bultmönster specifikationer för en 2002 Chevrolet Silverado, till exempel, ser du två listor: 8x6.50 och 6x5.50. Den första siffran hänför sig till antalet av hjulbultar. I fallet med den Silverado, det finns med antingen sex- eller åtta-stud axlar. Den andra siffran är den bultmönster avstånd.

Bolt Pattern Mellanrum

Rutiner för att mäta bultmönster kommer att variera beroende på hur många dubbar den använder. Mäta axlar eller fälgar med ett jämnt antal dubbar - fyra, sex, åtta eller tio - genom placering av en metrisk linjal över tappens yta och mäta avståndet mellan centrum av en pinnbult och mitten av en motsatt den. Mät fem-, sju- och nio lug fälgar från centrum av en tapp på baksidan av tappen längst bort från det. Mät i millimeter och konvertera till inches att säkerställa noggrannheten.

Stud Längd

Att hitta stud längd, placera en linjal mot ytan av navet flänsen, eller "ansikte" och mät till toppen av tappen. Om du beställer nya dubbar, komma ihåg att de flesta kommer att gänga i navet med minst en halv tum.

Stud Gängstigning

Hjulbult trådar finns i två typer: grova eller fina. Det enklaste sättet att skilja är att försöka passa ett öre mellan pinntrådar. Om öre passar mellan gängtopparna, då är det en grov tråd.

Stud Diameter

Hjulbulten diameter är hämtad från den bredaste delen av tappen, vilket typiskt kommer att vara på den släta delen där det gängor in i navet.

nav Diameter

diameter hjulnav tas från ytterkanterna av centrumnavet på det bredaste stället.

Hub monteringsyta

Detta är den runda, platta tryckyta mot vilken din hjulet skjuter. Mäta navets monteringsyta diameter från den övre kanten av navet till nederkanten. Du kan behöva navet radie om du beställa spacer; radien mäts från den exakta mitten av navet till den övre kanten.