Hur man bygger en hemmagjord VHF / UHF / FM-antenn för HDTV

Hur man bygger en hemmagjord VHF / UHF / FM-antenn för HDTV


HAM radiooperatörer genom åren har utvecklat kreativa sätt att fästa enkla lindade slinga antenner till FM och VHF / UHF-bandsmottagare för bra mottagning i en nypa. Olika hemelektronik tillverkare har riffed på dessa mönster, skapa mer attraktiva, men i grunden liknande mönster för hemmabruk. Några av dessa konstruktioner används som bordsmodeller eller cirkulära frågor som är avsedda att fästa på baksidan av parabolantenner. Med enkla verktyg och kabel tråd, kan göras snabbt rå versioner av dessa.

Instruktioner

enkel fysik

1 Rulla RG-6-kabel, och med hjälp av de små avbitare, klipp av en koaxialkontakt. Ta bort alla isolering och skärmning av kabeln, vilket innebär att endast sex inches av elektrisk tråd. Vad som återstår bör endast utsättas kopparkärna och detta kort avsnitt av fortfarande mantlad tråd, med en kontakt på plats vid den isolerade änden.

2 Mantel den exponerade centrumledaren med en millimeter krympslang. Applicera värme med hjälp av värmepistol på medium inställning att krympa slangen tätt runt ledaren.

3 Skjut 1/4-tums bit krympslang över koaxial, så att det lika överlappar den isolerade änden av tråden, och nu-mantlad centrumledaren. Applicera slangen med värmepistol på en medelhög nivå.

4 Spole ledaren så platt som möjligt upp till den exponerade delen av kabeln. Säkra denna spole med plast zip band vid 12, 3, 6, och 9 lägena klockan.

5 Skruva på koaxial montering på "F" kontakten på antennuttaget på radion eller TV: n.