Vad är orsakerna av anfall och hudskador hos hundar?

Vad är orsakerna av anfall och hudskador hos hundar?


Hundar kan bli sjuka av en infektion eller en sjukdom som orsakas av ett virus eller bakterier. Sådana medicinska tillstånd orsakar kramper och hudskador inträffa. Anfall sker med jämna mellanrum men pågå under en kort tidsperiod, medan hudskador variera från mild till svår och kan bli infekterade om den inte behandlas.

valpsjuka

Valpsjuka orsakar kramper, hudskador, feber, kräkningar och utsläpp från ögonen. Den smittsamma virus sprids genom kontakt, såsom hosta eller ett öppet, infekterat sår. Vaccinationer är tillgängliga för att förhindra att viruset. Dödsfall har mestadels påträffats hos valpar och äldre hundar.

Epilepsi

Epilepsi är en sjukdom som orsakar periodiska anfall. Upphetsning tycks utlösa de flesta anfall hos hundar, som varar ca 5 minuter, medan vissa hundar upplever rastlöshet innan tillståndet. Epilepsi behandlas med orala och intravenösa (IV) läkemedel för att minska frekvensen och svårighetsgraden av kramper.

blastomykos

Blastomykos är en svampsjukdom som invaderar lungorna och sprider sig i hela kroppen, särskilt i benen och testiklar. Symtomen omfattar viktminskning och hudskador. Lesioner kan visas på alla delar av kroppen och är oftast öppna och dränering. Blastomykos behandlas med orala och IV svampdödande läkemedel.

demodectic Mange

Demodectic mange orsakas av små kvalster som invaderar hundens hårsäckar. Kvalster biter hunden, vilket knaprig, röda hudförändringar visas hela hundens kropp tillsammans med håravfall. Mange sprids genom direktkontakt och påverkar valpar och äldre hundar med nedsatt immunförsvar. Medicinska salvor, dips och schampo används som behandling.