Hur man målar en solnedgång på en vägg

Hur man målar en solnedgång på en vägg


En dramatisk, fet solnedgången tvättar himlen i röda, rosa, apelsiner och lila och skapar en stämning som är både lugn och berusande. Ta denna stämning i ditt hem genom att måla en solnedgång väggmålning över en vägg. Välj en vägg utan dörrar eller fönster för detta projekt och se till att området blir mycket trafik, eftersom du vill visa upp din DIY solnedgång väggmålning när du är klar med det.

Instruktioner

1 Sök på Internet, landskapsfotografering tidskrifter och egna fotosamlingar för en slående solnedgång bilder. Välj en angenäma bild med några detaljer; alltför detaljerade väggmålningar kan se alltför upptagen och distrahera ögat.

2 Täck golv och möbler i rummet med damm lakan och tejpen butiker och inventarier med målartejp.

3 Förbered din vägg. En ojämn, pockmarked vägg gör en dålig duk för en väggmålning, så fylla sprickor och hål med fogmassa, sand bort flagnande färg och täcka hela ytan med ett lager grundfärg. Låt ditt arbete att torka innan du fortsätter.

4 Välj en bakgrundsfärg. För en solnedgång, välj en gul eller orange bakgrundsfärg. Rulla färgen på din vägg och låt färgen torka. Också välja resten av färger, vilket bör inriktas på röda, apelsiner, gula och lila.

5 Mät din vägg från golv till tak. Markera en punkt 1/3 av vägen till taket från golvet med en blyertspenna. Detta är din horisontlinjen. Enligt författaren av "hur man målar Tropiska solnedgångar," Gina De Gorna, bör du undvika att placera din horisont i centrum av väggen, eftersom det skapar mindre visuellt intresse.

6 Rita en horisontell penna linje tvärs över väggen på märket du just gjorde. Använd en lång nivå för att hålla linjen helt raka. Applicera en linje av färg över blyertslinjen men vara mindre exakt. Du vill att linjen ska vara rak men något suddig eftersom horisonten är i fjärran. Använd en mörkare färg från dina valda nyanser, eftersom horisontlinjen bör vara något mörkare än marken eller vattnet nedanför den. Grov upp en alltför skarp horisontlinjen med en torr pensel.

7 måla himlen. Använd en stor svamp att tillämpa färgerna på himlen i ett horisontellt fram och tillbaka och oprecisa rörelse. Variera beloppen för färg på din svamp för att skapa mörkare och ljusare ränder på himlen. Använd mörkare färger nära taket och ljusare färger när du närmar horisonten. Blanda varje skikt av färg tillsammans med en svamp.

8 Måla landskapet eller vatten med hjälp av en stor pensel och ett begränsat antal färger. Du vill solnedgången att stå i centrum, så fokusera på de allmänna formerna i landskapet eller på vattnet. Se till horisontlinjen förblir något mörkare än området under den.

9 Streak ljusgul i målningen över området där solen bara ställa.

10 lätt penna i alla stora former från din solnedgång bild, såsom en gruppering av palmer, bergen i fjärran eller en massa av moln. Måla undersidan av moln med en mörkare färg, och svamp vit över skuggorna för att skapa mjuka, rundade moln former. Måla avlägsna berg i samma färg som himlen, men använder en mörkare ton. Måla palmer eller andra landskapselement i siluett för att hålla dem enkelt och diskret.

11 Ta färger från din himmel till de former som du just målade för att ge målningen en enhetligt utseende och för att göra solnedgången ser äkta.

12 Undersök dina referensbilder och bestämma där ljuset från just inställd solen skulle träffa olika former i väggmålning, såsom toppar av berg eller på toppen av vatten. Lägg ljusgul till dessa områden.