Hur man installerar ett badkar i en trappa upp badrum

Hur man installerar ett badkar i en trappa upp badrum


Även om det kan verka skrämmande att uppdatera övervåningen badrummet med en ny tub, kan det ske genom en praktisk husägare och hjälpare. Kanske den största svårigheten med övervåningen badkar ersättare få armaturer upp och ner för trapporna. Men det finns sätt att göra jobbet enklare och endast kommer att ta lite längre tid än om att ersätta ett badkar på huvudnivån i ett hem. Hjälpare är praktiskt eftersom badkar kan vara besvärligt och tungt.

Instruktioner

1 Stäng av vattnet och ta bort den befintliga badkaret. Använd en platt skruvmejsel för att ta bort kranen, spill svepning och pip. Använd en mattkniv för att skära bort den gamla silikon. Ta bort den gamla avloppet med en dräneringsnyckel. Ta väggarna runt badkaret att exponera fläns på badkaret. Oavsett om du behöver ta bort alla väggen eller bara en del av det beror på hur mycket remodeling du gör.

2 Använd en tigersåg att skära badkar halv. Var noga med att skära igenom badkaret bara och inte göra några onödiga skär in i golv eller väggar. Den gamla badkar kan nu enkelt tas bort och tas nere.

3 Inspektera huvudbok styrelser. Kanten på badkaret vilar på dessa brädor, som också ger badkaret stöd när den är full av vatten.

4 Inspektera p-fälla som fäster till badkaret avloppet. Om fällan ser bra ut, då kan du återanvända det. Om det ser ut som det har försämrats, då måste bytas ut mot en annan p-fälla. P-fällan håller skadliga avlopp gaser från att komma in i badrummet och resten av huset.

5 Flytta nya badkar på övervåningen med hjälp av en assistent. Du kan behöva flytta på slutet för att få upp för trapporna och runt dörröppningar. Sätt badkaret på plats, vilande flänsarna på huvudbok styrelser och matcha upp badkaret avloppet med p-fällan.

6 Kontrollera nivå, både från vänster till höger och tillbaka till fronten. Lägg plastmellanlägg, som behövs för att uppnå nivå. Fäst badkar väggreglar med nr 8 1-1 / 2 tum rostfria skruvar.

7 Installera avloppet och bräddavlopp montering, enligt tillverkarens anvisningar. Använd dräneringsskiftnyckel för att dra ner i avloppet utan att över dra åt den.

8 Installera den nya väggar, kran och vatten pipen.