Technics stereo ansluta riktningar

Technics stereo ansluta riktningar


Technics hemstereosystemen kan tyckas daterad nu, med sina band däck och phono-anslutningar, men Technics inte slarva med kvaliteten. Om du har en av dessa gamla system, det finns en god chans att det fungerar fortfarande bra med CD- och DVD-spelare. Precis som med alla surroundsystem, kan du välja att ansluta två främre högtalarna och lyssna på ljud i vanlig stereo, eller så kan du ansluta en fullständig konfiguration 5,1 högtalare att njuta av de senaste filmerna i teater-kvalitet surroundljud.

Instruktioner

1 Stäng av och koppla ur mottagaren och alla komponenter.

2 Anslut ena änden av en RCA-kabel till de röda och vita "Out" eller "output" RCA-uttag på baksidan av en av dina komponenter, och anslut den andra änden av RCA-kabeln till motsvarande röda och vita "I" RCA uttag på baksidan av mottagaren, matchande röd till röd och vit till vit. Till exempel, om du ansluter en CD-spelare, skulle du ansluta RCA-kabeln till de röda och vita "I" uttagen under "CD".

3 Anslut ena änden av en svart högtalarkabeln i "-" klipp på baksidan av den vänstra fronthögtalare. Anslut den ena änden av en vit högtalarkabeln i "+" klipp på baksidan av den vänstra fronthögtalare.

4 Anslut den andra änden av den svarta högtalarkabeln i "-" klipp i "Front L" på baksidan av mottagaren. Det kan finnas två uppsättningar av främre högtalarutgångar på baksidan av mottagaren, märkta A och B. Det borde vara OK att använda antingen.

5 Anslut den andra änden av den vita högtalarkabeln i "+" klipp i "Front L" på baksidan av mottagaren.

6 Upprepa steg tre till fem för att ansluta höger fronthögtalare till "Höger +" och "Right -" uttagen på baksidan av mottagaren.

7 Upprepa steg 3-5 för att ansluta centerhögtalaren till "Center +" och "Center -" uttagen på baksidan av mottagaren. Likaså ansluta surroundhögtalarna till "Surround R +", "Surround R -", "Surround L +" och "Surround L -" uttagen på baksidan av mottagaren.

8 Anslut mottagaren och alla komponenter till eluttag och starta dem.

9 Tryck på knappen "Högtalare" på mottagaren för att aktivera högtalarna.

10 Använd "Input Selector" ratten för att välja vilken komponent som du vill använda, och använder "Volume" knappen för att justera volymen.