Science Projekt: Anvisningar för att göra ätbara Vulkaner

Science Projekt: Anvisningar för att göra ätbara Vulkaner


Gör en vulkan som är helt ätbar, i stället för den traditionella papier-mache modell för din nästa vetenskapsprojekt. Ett ätbart vulkan kan konstrueras från kakmix, formas därefter till formen av en vulkan. För att göra vulkanen som berättigar till ett forskningsprojekt, kan du visa reaktionen av kolsyreis med varmt vatten. När vattnet kombineras med-rumstemperatur torris som avger koldioxid, skapar det vattenånga, vilket resulterar i ett moln som ser ut som rök. Den äggvita blandning ser skummande och spiller ut med ångan att skapa ett utbrott vulkan.

Instruktioner

1 Värm ugnen till 177 grader Celsius. Spraya Bundt pan och måttkopp med non-stick spray.

2 Förbered djävulens mat kaka smet enligt anvisningarna på förpackningen. Reserv 2 koppar smeten i mätglaset och häll sedan resten i Bundt pan.

3 Placera Bundt tårta och mätglaset i ugnen. Grädda kakan i 30 minuter och mätkoppen i 40 minuter eller tills en tandpetare införas i mitten av kakan kommer ut rena.

4 Låt kakorna svalna i 15 minuter. Vänd kakor på en tråd rack så att de svalna helt.

5 Lägg vanilj glasyr till en mätkopp tills det är en fjärdedel full. Blanda i mörkröd karamellfärg. Lägga rött eller orange livsmedelsfärg till återstoden av glasyr.

6 Placera Bundt tårta på en kaka tallrik. Fyll mitt i Bundt kaka med en bit folie som du kommer att krossa till en boll för att stödja vulkan.

7 Placera liten kaka från mätglaset över Bundt tårta med den runda sidan uppåt mot dig. Skära sidorna av Bundt kakan noggrant med en tandad kniv, så att det liknar ett berg. Använda de bitar som du avskurna för att fylla basen av liten kaka.

8 Skär en 1-½ tums hål i mitten av den lilla kakan. Skära en "V" -form med början från hålet och ner kakan för lava att flöda.

9 Placera en liten skål i toppen av den lilla kakan. Linje skålen med aluminiumfolie.

10 Mikrovågsugn den röda eller orange glasyr i 10 sekunder så att det blir tunt. Sprid glasyr runt vulkanen och ner på sidorna för att skapa en lava väg.

11 Placera den mörkröda glasyr i mikrovågsugn under 5 till 10 sekunder. Sked den runt toppen av vulkan.

12 Kombinera en äggvita i en skål med en ½ tsk socker. Tillsätt två eller tre droppar av rött eller orange karamellfärg, och slå äggvita tills det tjocknar till ett skum.

13 Tillsätt tre små bitar av torr is i skålen och sedan lägga till äggsmeten. Häll i varmt vatten när du är redo för vulkanen att producera lava.