Hur Refinish ekmöbler med tungolja

Hur Refinish ekmöbler med tungolja


Ek är en naturligt kornig trä med en mycket färgvariation. Du kan välja att dölja en del av träfibrerna med fläckar och blekning tekniker, eller om du älskar utseendet på ek särskiljande träfibrerna, kan du lämna den ofärgade och oförändrat. Lämnar eken i sitt naturliga tillstånd betyder inte att du kan lämna den helt oskyddade. Oskyddad trä kommer att absorbera vatten, vilket kommer att orsaka skevhet. Obehandlat trä fläckar också lättare. Några skikt på träolja skyddar träet samtidigt som dess naturliga skönhet lysa igenom.

Instruktioner

1 Doppa en gammal pensel i färgborttagnings och applicera ett tjockt lager av strippa till eken. Låt kemikalierna mjuka färgen eller lacken på träet i 15 till 20 minuter. Consumer Product Safety Commission rekommenderar att du bär skyddsglasögon, handskar och en mask när du arbetar med kemiska färgborttagnings.

2 Håll en färgskrapa ifrån dig, arbeta bladet i färgen eller lacken. Dra mot dig för att ta bort målet. Ta bort färgen eller lacken genom att skrapa den på sidan av en hink eller handduk.

3 Kombinera en liten mängd diskmedel tvål och varmt vatten i en liten hink. Doppa en svamp i vattnet. Vrida ur överflödigt vatten. Torka eken för att ta bort rester från färgborttagningsmedel. Låt eken torka helt.

4 Sand ytan av ek med en fin kornslipkloss. Sand tills någon missfärgning tas bort. Den färgborttagningsmedel tar bort täckskiktet från ek, men tar inte bort någon fläck som har dränkts in i träet. Sand tills du har mjuk, smidig, rent trä.

5 Doppa en trasa i tung olja. Torka av olja på träet. Låt oljan absorbera i 5 minuter och torka sedan bort överflödigt. Tillåta den återstående oljan att sjunka ner i träet tills det finns inte längre en blank lyster. Applicera ytterligare ett lager olja på samma sätt.