Hur man identifierar Baccarat Crystal

Hur man identifierar Baccarat Crystal


När Frankrikes biskopen av Metz första uppmuntrade hantverkare i den lilla byn Baccarat att använda sin kollektiva talang etablera ett Mecka för världens vackraste kristall 1765, kunde han inte ha vetat att varumärket skulle förbli en av världens främsta fina kristallglas företag 250 år senare. Den franska företagets varumärke bly-kristall glastillverkning tekniker har vunnit medaljer för kvalitet, design och utförande och respekteras över hela världen. Med tiden expanderade företaget sitt produktutbud till att omfatta smycken, brevpressar, ljuskronor, karaffer, flaskor, vaser, uppläggningsfat, figurer och mer. Till denna dag, några enheter har äkthetsstämpel besatt av detta historiska företag. Om du behöver hjälp att bestämma huruvida kristall du äger är en produkt av hus Baccarat, välja mellan dessa förslag för att få de svar du söker.

Instruktioner

1 Kontakta en av de många kristall guider för närvarande tillgängliga från bibliotek och bokhandlar runt om i världen. Den slutgiltiga arbete är Baccarat av Jean-Louis Curtis, Jacques Boulay och Jean-Michel Tardy. Harry N Abrams publicerade 303-sidig inbunden bok i oktober 1992 (ISBN # 0810931222). En annan fantastisk resurs är Crystal Remmare Identification Guide av Bob Page och Dale Frederiksen, offentliggjordes i maj 2000, Sök efter ISBN # 1574320319. Gene Florens Glas Mönster Identification Guide: enkel identifiering för glas från 1920-talet genom 1960-talet (ISBN 1574320459) är en liten men användbart 1998 publikation. En annan respekterad källa är Daum: Masters of Franska dekorativa glas av Clotilde Bacri och Claude Petry. Publicerad av Rizzoli 1993, hittar du det med hjälp av dess ISBN # 0847816680.

2 Besök en kristall värderingsman ha ditt glas utvärderas av en kunnig källa. Innan du spendera tid eller pengar att anställa en professionell att hantera utvärderingen, be om referenser och referenser för att vara säker på att värderingsman du väljer är inte bara "en kristall expert"; du vill ha en som känner till Baccarat varumärket intimt. Besök webbplatsen för Appraisers Association of America (se Resurser) för att hitta en lokal återförsäljare.

3 Kontakta Art Dealers Association of American (se Resurser) för att hitta en respekterad konsthandlare eller museiintendent i ditt område. Konsthandlare, gallerier och musei är experter på att identifiera märken eftersom de arbetar med samlingar ofta och har praktiska kunskaper om vad som köps och säljs i både primära detaljhandel och sekundära marknader.

4 Hitta en Baccarat butik på en av de målplatser företaget valt för sina butiker i USA Först öppnade 1948 i New York, hade det franska företaget lagt platser i Chicago, Costa Mesa, Dallas, Houston, Greenwich, CT, Honolulu , Troy, Michigan, San Francisco, Palm Desert, Kalifornien, Las Vegas och Atlantic City 2007. En 12 läge är att öppna i Atlanta 2010.

5 Besök smycken och varuhus som säljer dagens samlingar av Baccarat kristallglas, konst, vaser, skulpturer och andra fina verk. En av de bästa resurserna i USA är Neiman Marcus, auktoriserad distributör av Baccarat Crystal i USA avdelningschef kan vara glad att kalla sina Baccarat säljare för din räkning som en aspekt av butikens kundtjänst politik. Ta med ett foto av kristallen i fråga så att säljaren kan faxa eller skicka den till en Baccarat anställd. Dessutom kan vissa produkter finns på Bloomingdales.

6 Ta ditt pass och huvudet till Frankrike. Gör detta din chans att besöka Baccarat huvudkontor i den berömda Noailles herrgård i Paris. Medan Baccarat museum och arkiv har avbrutit sin autentiserings aktiviteter för walk-ins, kan du fortfarande få hjälp genom att kontakta Baccarat företagskunder kontor för att be om hjälp att identifiera din kristall.