Orsaker till frekvent urinering hos barn

Orsaker till frekvent urinering hos barn


Barn som arbetar på potträning kan urinera så ofta som en gång i timmen, men för de flesta barn som använder badrummet mer än en gång varannan timme kan tyda på ett problem. Det finns flera vanliga och behandlingsbara problem som orsakar ett barn att behöva kissa oftare än normalt. Rådgör med din barnläkare om du orolig att ditt barn kan uppleva en av dessa frågor.

Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektioner, eller urinvägsinfektioner, är vanliga hos barn. Cirka 8 procent av flickorna och 1-2 procent av pojkarna har en vid en ålder av 5. UVI orsakas av bakterier i urinvägarna, vilket inkluderar urinblåsan. I spädbarn och småbarn, kan symptomen vara feber eller kräkningar. Ett barn som är äldre förskola ålder eller och har en UTI kan kännas som hon behöver för att urinera ofta. Hon kan använda badrummet ofta, men kommer förmodligen bara att producera en liten mängd. Hon kan också klaga av brännande när hon går på toaletten, våt sängen på natten eller har feber. Du kan bidra till att förhindra en UTI genom att lära barn hur man korrekt rengöra sig efter att ha använt toaletten. En läkare kan ordinera antibiotika som vanligtvis kommer att klara upp infektionen i två till tre dagar.

Typ 1-diabetes

Cirka 13.000 barn diagnostiseras med typ 1-diabetes varje år. Denna sjukdom uppstår när bukspottkörteln slutar tillverka insulin, som är ett hormon som hjälper kroppen att bryta ner glukos i blodet. Barn som utvecklar typ 1-diabetes kan urinera ofta, gå ner i vikt, börjar väta sängen eller vara onormalt trött eller törstig. Det finns inget botemedel mot diabetes, men det kan styras med en hälsosam kost som inte är alltför mycket socker. Barnen kommer också att behöva kontrollera deras blodsockernivå några gånger om dagen genom att köra en droppe blod genom en liten maskin, och kommer att behöva få insulininjektioner ofta. I nära samarbete med barnets läkare är också mycket viktigt att hantera sjukdomen.

Appendicit

Blindtarmsinflammation uppstår när tillägget blir inflammerad. Det förekommer oftast hos barn i åldrarna 11 och 20, och är inte särskilt vanligt hos små barn. Symtomen omfattar svår magen smärta, illamående, feber, diarré och täta urinträngningar. De mest sannolika symptomen för barn under 2 år är kräkningar och en svullen buk. Blindtarmsinflammation är mycket allvarligt. Om tillägget inte avlägsnas kirurgiskt inom 24 till 72 timmar av symptom börjar, kan det brista och sprida smitta i hela kroppen, men barnet ska återhämta sig helt efter tillägget tas bort.

Överaktiv aktiv~~POS=HEADCOMP blåsa

Överaktiv blåsa är en slags samlingsnamn för en rad olika frågor som orsakar frekvent urinering. Ett barn kan ha urinblåsan muskler som inte har fullt utvecklade och har spasmer, vilket gör att behovet av att urinera ofta. Hon kan också understrykas eller orolig någonting; till exempel, i början av ett nytt läsår eller slåss mellan föräldrarna. Hon kan också vara allergisk mot något i hennes diet, eller vara konsumera koffein. Många barn med en överaktiv blåsa växer ur problemet efter ålder 5. Om inte, kan en läkare ordinera medicin eller utövar barn kan göra för att stärka urinblåsan muskler.