Typer av Maskotar

Typer av Maskotar


Talismans är varierande och talrika. Mynt, pärlor, figurer, ben, sten och trä är alla material som vanligtvis förknippas med talismaner, som i huvudsak symboler av andlighet som används för att attrahera, avvärja, skydda eller bota, beroende på talisman och religion. Wiccan, till exempel, använder färg ljus på ett mycket annorlunda sätt än Voodoo. Även en kanin fot, känd för sina förmodade fortune-locka egenskaper, är en stereotyp talisman.

zodiac Maskotar

Många olika kulturer i samband små talismaner med zodiaken kalendern. Vissa talismaner inkluderar ringar "energi" i enlighet med specifika metoder och gjorda av vissa metaller. Enligt RenaissanceAstrology.com kommer Saturn talismaner ge lång livslängd, framgång, disciplin och visdom. Jupiter talismaner rikedom, lycka och rättvisa. Ungefär som den grekiska guden Mars är Mars talismaner sägs bringa mod, kommando, styrka, beslutsamhet och energi. Sun talismaner är förknippade med fame, främjande av sysselsättning, respekt och auktoritet. Venus talismaner söka energier av kärlek, vänskap och konsten. Kvicksilvertalismaner få drag av kommunikation, företag, och minne. Månen lockar hälsa och välstånd, medan ingjuta säkerhet.

Judiska / Kabbalah Talis

Davidsstjärnan, en sexuddig stjärna, rapporteras vara en gudomlig budskap från Gud om att han är runt, skyddar mot de sex riktningar: norr, söder, öster, väster, upp och ner. Stjärnan kan bäras som en talisman för att få säkerhet och gudomligt skydd, mycket som kung David trodde. Den Hamsa eller hand Miriam, är en talisman som visas stiliserade, med tre fingrar upp och ofta med tummen symmetriskt placerade. Denna hand var en talisman av skydd, används för att blockera en från det onda. En annan talisman är fem metallringar, som skapades när Jupiters inflytande är störst. Talisman ger styrka och färdigställande. Lagren är nedifrån och upp, silver, koppar, tenn, bly och guld. Dessa metaller locka kvaliteter från kosmos.

egyptiska Talismans

Enligt New Age Information, några av de mest populära egyptiska talismaner var scarabskalbaggar, eftersom de "uppstod spontant från hålan de föddes i. De därför dyrkade som" Khepera, "vilket betyder" den som kom fram. " en annan talisman var Ankh, som var en det är förenat med elementen "symbolisk representation av både fysisk och evigt liv.": vatten, luft, sol och gudarna, som ofta visas håller en ankh.

ädelsten Maskotar

Vissa ädelstenar används som Maskotar, med varje sten i samband med vissa egenskaper. Kvarts är känd för sin helande energi, både känslomässigt och andligt. Ametist ger samma fördelar som kvarts, ökar effektiviteten av andra stenar, och kan förmodligen hjälpa sömnlöshet om de placeras under en kudde. Lapis lazuli påstods förbättra förtroendet för utseende och talanger, skänka intuition och perception, och öka fantasin och psykiska förmågor.