Hur man tar bort den härrör från en kvarts Movemant klocka

Hur man tar bort den härrör från en kvarts Movemant klocka


Stammen är den lilla ratten som du använder för att ändra tiden på klockan. Ta bort det tar några steg, men de är steg som kräver precision, omsorg och tålamod. Även quartz klockor är inte så komplicerat och känsligt som mekaniska klockor, kan de ändå vara skadad, särskilt när du tar bort baksidan av klockan och exponera själva rörelsen.

Instruktioner

Instruktioner

1 Öppna målet. Använd endast rätt sorts öppnare för klockan. Annars kan du repa klockan tillbaka. Om ditt ärende har slots, använd en JAXA Universal Case öppnare, en Meikosha 19400, eller en BERGEON 5338-1 F. För fall med spår, som Rolex, använd en BERGEON 5537. Dessa är alla handhållna fall-back öppnare. En professionell fall tillbaka öppnare, den BERGEON 5700Z, sitter på arbetsbänken av nästan alla urmakare i landet och kör ca £ 227,50. Självfallet, köpa en handhållen eller ficka etui öppnare om du inte gör en levande fastställande kvarts-rörelsen klockor. För snap-on fall kommer BERGEON verktyget fungerar. Oavsett typ av fall du har - Snap-on eller skruv på - endast använda rätt verktyg för din klocka Annars kommer du att repa höljet.

2 Ta tag i fallet hårt i handen, i ett skruvstäd eller i ett fall krabba.

3 Skruv öppna datorlådan med hjälp av skruvmejsel eller, i förekommande fall är snap-on, bända upp den genom att hitta spår eller slitsar på sidan av målet. Ta klockan locket och placera den åt sidan.

4 Leta reda på stammen tryckknapp. I många japanska klockor, är tryckknappen märkt. Tryck ner ungefär en halv millimeter med skruvmejsel eller tummen, och med den andra handen dra ut skaftet. Om klockan inte har en tryckknapp, kommer det att ha en skruv spak. Skruv Spaken är fjäderbelastad och håller stammen till kronan för att ställa in tid och datum. Vrid skruven spaken 00:59 och en halv gånger och dra ut skaftet.