Bakluckan kommer inte att öppna på min Jeep Cherokee

Bakluckan kommer inte att öppna på min Jeep Cherokee


En fast liftgate på en Jeep Cherokee tenderar att vara ett mycket vanligt problem. Efter några år av slitage, kommer sido bärarmarna ge ut och behöver bytas ut. Emellertid är den faktiska klibbning av låsaggregatet vanligare än stödarmarna ger ut. Detta är en mycket enkel reparation som kommer att ha baklucka tillbaka i skick på nolltid. Noggrant smörja hela lås och låsanordningen kommer att hålla din lucka i skick under ganska lång tid.

Instruktioner

1 Sänk baksätet med hjälp av spännen och klättra in i bakre bagageutrymmet. Skruva loss och avlägsna liftgate trim belägen vid botten av lucka som täcker låsenheten.

2 Dra upp den gängade spärrbulten som har en grön plast fliken på sin bas, med hjälp av en uppsättning av tång, tills du hör bakluckan pop öppna. Skjuta fliken grön plast till vänster, och det kommer att lossna spärrbulten. Justera spärrbulten till den position som krävs för att fritt öppna och stänga bakluckan, sedan ersätta fliken grön plast.

3 Spraya en jämn beläggning av smörjmedel på alla rörliga delar av låset och låsanordningen. Låt lufttorka eller torka rent med en butik trasa.

4 Sätt tillbaka bakluckan trim, och dra åt med en skruvmejsel.